(INTERVJU) Dejan Kaloh: Župan Arsenovič ni človek dialoga

Aljoša Peršak Aljoša Peršak
09.12.2019 16:32

Prvo leto župana Arsenoviča: Kakšna je ocena Dejana Kaloha, predsednika mariborskega odbora SDS in poslanca.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Dejan Kaloh na naslednjih lokalnih volitvah napoveduje, da bo SDS v mariborskem mestnem svetu imela najmanj osem sedežev. Če ne, bo odstopil kot predsednik mariborske SDS.
Andrej Petelinšek

Slovenska demokratska stranka ima v mariborskem mestnem svetu samo še dva predstavnika, kar je precej manj kot v minulih mandatih. Čemu pripisujete takšen upad zaupanja volivcev?
"Ne gre toliko za upad zaupanja volivcev kot za predhodno slabo delo prejšnjega vodstva mestnega odbora. Ko sem marca letos prevzel vodenje odbora, sem dobil zelo naklonjene odzive, tako občanov kot direktorjev javnih podjetij in zavodov. Kaj se je dogajalo v preteklosti zaradi slabega dela aktualnega mestnega svetnika Zvonka Zinrajha za nazaj ne moremo popraviti, za naprej pa vam zagotavljam, da bo SDS v Mariboru že na naslednjih lokalnih volitvah dosegla bistveno boljši rezultat. Na najmanj osem izvoljenih mestnih svetnikov sem tudi vezal mandat predsednika mestnega odbora."
Koliko je stranki škodovalo povezovanje s Francem Kanglerjem?
"Glede na to, da prejšnje vodstvo ni znalo ponuditi kompetentnega, prepoznavnega županskega kandidata, je bilo logično, da smo podprli Franca Kanglerja. Na naslednjih volitvah bomo imeli svojega županskega kandidata, ki bo kot nosilec liste tudi stranko potegnil naprej."

Dejan Kaloh
Andrej Petelinšek
Dejan Kaloh je v obdobju druge vlade premierja Janeza Janše služboval na ministrstvu za notranje zadeve, kjer je bil svetovalec v kabinetu ministra.
Sašo Bizjak
Dejan Kaloh
Andrej Petelinšek
Dejan Kaloh
Andrej Petelinšek
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta