Kljub finančnim rezom mariborske občine bo financiranje sociale v polnem obsegu

Tatjana Vrbnjak Tatjana Vrbnjak
25.07.2023 02:00

Rezov v socialo ne bo. Izvajalci socialnovarstvenih programov podpore in pomoči nestrpno čakajo na podpis pogodb. Kdaj bodo na občini pričeli izdajati sklepe?

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Mariborska občina sofinancira tudi program Pika. Dnevni center, kjer so lani pomagali in vključili 392 otrok. 
Andrej Petelinšek

Financiranje dopolnilnih programov na področju sociale letos zelo zamuja, mariborska občina je namreč zelo pozno objavila javni razpis. "Na razpis je prispelo 26 kuvert, komisija dela še ni zaključila, bo pa naslednji teden," pravijo na občini.

Izvajalci že zelo nestrpno čakajo na podpis pogodb. Neuradno je slišati, da bodo na občini naslednji teden pričeli izdajati sklepe - in po pravnomočnosti bo sledil podpis pogodb.

Kako pa bo s financiranjem? Ker ima občina letos velike težave s proračunom, se je namreč razmišljalo o možnosti, da bi bile pogodbe najprej sklenjene v višini 80 odstotkov in kasneje še preostanek, četudi je mestni svet sprejel sklep, da je treba področje sociale financirati v skladu s sprejetim proračunom, to je 100-odstotno. "V skladu z dogovorom z vodstvom MOM bodo programi ovrednoteni v celoti, glede na razpisne pogoje - in ne bo začasnih odločb z nižjim deležem," odgovarjajo na mariborski občini.

Otroke o možnostih pogovorov, ki jih ponuja TOM telefon, seznanjajo s projektom Potujoči nahrbtnik TOM potuje, otroke obiskuje.
Andrej Petelinšek
Mariborska občina sofinancira tudi Materinski dom Maribor, ki je namenjen materam z mladoletnimi otroki, nosečnicam in samskim ženskam. Lani je na dveh lokacijah namestitev dobilo 32 oseb, opravili pa so 111 prvih svetovalnih pogovorov.
Igor Napast
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta