Kulturna šola 2023: Posebno priznanje tudi za mariborsko šolo

DR
28.10.2023 04:51

OŠ Franca Rozmana – Staneta Maribor je postala Naj kulturna šola za dosežke na likovnem področju za leto 2023

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Janja Tomažič ob prejemu nagrade
OŠ Frs Maribor

Zaključna prireditev projekta Kulturna šola 2023 je bila letos na OŠ Preserje pri Radomljah. Priznanja podeljuje Javni sklad RS za kulturne dejavnosti v sodelovanju z Zvezo kulturnih društev Slovenije. Med več kot 90 šolami, ki so pridobile status Kulturna šola, je naslov Naj kulturna šola leta 2023 prejela izolska OŠ Vojke Šmuc. Eno od sedmih posebnih priznanj je prejela tudi OŠ Franca Rozmana – Staneta Maribor, in sicer posebno priznanje Naj kulturna šola za dosežke na likovnem področju za leto 2023.

''Na OŠ Franca Rozmana – Staneta Maribor prizadevno razvijajo raznolike likovne vsebine, uspešno sodelujejo na likovnih natečajih ter izdajajo likovne publikacije. Publikacijo Prava barva, ki je katalog najbolj kakovostnih in uspešnih likovnih del, je zasnovala likovna pedagoginja Janja Tomažič. Gre za zanimiv poskus, kako dokumentirati šolsko likovno ustvarjalnost, hkrati pa učence, njihove starše ter šolske delavce spodbuditi k miselnemu in besednemu razmisleku o likovnosti," so med drugim zapisali v obrazložitvi.

Na kulturna šola na likovnem področju za leto 2023
OŠ Frs Maribor

Učenci naše šole so, pravi likovna pedagoginja Janja Tomažič, s svojimi likovnimi deli izjemno uspešni na nacionalnih in mednarodnih likovnih natečajih, kjer prejemajo številne nagrade in priznanja: "V zadnjem času so bili prejemniki nagrad bienalnega natečaja Ex libris Hlohovec 2021 in 2023, 50. mednarodnega natečaja Lidice 2022, 3. mednarodnega natečaja Otroška grafika, 20. in 21. bienala otroške grafike Žalec." Učence za umetnost navdušujejo še z organiziranjem delavnic, taborov in ekskurzij. "Poznavanje in gojenje ljubezni do umetnosti ter navdušenost oziroma sposobnost mladih za lastno likovno izražanje so pomembni za našo družbo," še pravi Janja Tomažič. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta