Lista Andreja Fištravca: Mestni servis ni boljši, je pa dražji

Aljoša Peršak Aljoša Peršak
30.01.2020 11:16

V opozijski svetniški skupini nekdanjega župana prepričani, da bi se moral Saša Arsenovič ukvarjati z drugimi projekti kot z nakupom parkirne hiše na Lentu ali gostilne Pri treh ribnikih.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Opozicijska mestna svetnika Alen Filipovič in Miha Recek sta kritična do potez županove ekipe Saše Arsenoviča.
Sašo Bizjak

Pred današnjo izredno sejo mariborskega mestnega sveta, na kateri bodo odločali, ali bo novo občinsko podjetje Mestne nepremičnine kupilo stavbno pravico na objektu Mariborska tržnica s kreditom v višini dva milijona evrov in 550 tisoč evri ustanovnega kapitala, sta pred novinarje stopila Miha Recek in Alen Filipovič, mestna svetnika opozicijske Liste Andreja Fištravca. "Za razliko od včerajšnjega pravljičnega krožka bova danes predstavila realno sliko Maribora," se je Recek najprej obregnil ob avtobusni izlet župana Saše Arsenoviča, na katerem je predstavil načrte mariborske občine.
Recka in Filipoviča pri nakupu stavbne pravice na objektu Mariborska tržnica najbolj moti, da v poslovnem načrtu Mestnih nepremičnin ni predstavljene SWOT-analize, ki bi pokazala, kakšne so prednosti, slabosti, nevarnosti in priložnosti projekta, prav tako so navedeni samo prihodki od najemnin, niso pa opredeljeni stroški obratovanja in vzdrževanja. Največji prihodek na tržnici sta najemnini od trgovin Hofer in DM, a Recek opozarja, da se najemni pogodbi iztečeta leta 2025, o podaljšanju najemne pogodbe pa ni še nobenega konkretnega dokumenta. "Kaj se bo zgodilo, če najemnika Hofer in Dm odstopita od najemne pogodbe? Se bo to plačevalo iz mestnega proračuna?" sprašuje Miha Recek, ki ga skrbi, da so že objavljeni poslovni načrt Mestnih nepremičnin umaknili s spleta.

Alen Filipovič in Miha Recek
Sašo Bizjak
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta