Mariborska občina izvaja posodobitev evidence zemljišč za odmero NUSZ

MBK
22.01.2024 02:00

Zavezanci lahko svoje podatke preverijo in nanje podajo pripombe v času od 18. januarja do vključno 9. februarja.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Vloge za oprostitev plačila NUSZ je treba oddati najkasneje do 31. januarja.
Igor Napast

Na območju Mestne občine Maribor se tudi v letu 2024 izvaja posodobitev evidence zazidanih in nezazidanih stavbnih zemljišč za odmero nadomestila za uporabo stavbnega zemljišča (NUSZ). Podatke o svojih nepremičninah, usklajene z evidenco katastra nepremičnin Geodetske uprave RS, lahko občani preverijo v prostorih Mestne občine Maribor ali po elektronski pošti mestna.obcina@maribor.si. Zavezanci lahko svoje podatke preverijo in nanje podajo pripombe v času od 18. januarja do vključno 9. februarja. 

Podatki, pomembni za odmero NUSZ, so ime zavezanca (lastnika oziroma najemnika), vrsta dejavnosti oziroma namembnost nepremičnine, identifikacijska oznaka nepremičnine (naslov, ID-znak in parcelna številka), površina stanovanjskega oziroma poslovnega prostora ter ostale zunanje površine za opravljanje poslovne dejavnosti, datum spremembe lastništva oziroma uporabe nepremičnine, podatki, potrebni za oprostitev plačila nadomestila. Zavezancem, ki do zaključka razgrnitve ne bodo podali utemeljenih pripomb oziroma zahtevkov za popravek njihovih podatkov, bo v letu 2024 nadomestilo odmerjeno v skladu s podatki, s katerimi razpolaga Mestna občina Maribor. Vse podatke lahko zavezanci skupaj z dokazili pošljejo s priporočeno pošto na naslov Mestna občina Maribor, Ulica heroja Staneta 1, 2000 Maribor, ali po elektronski pošti na naslov mestna.obcina@maribor.si. Vloge za oprostitev plačila NUSZ je treba oddati najkasneje do 31. januarja. Obrazci in vloge s področja NUSZ so na voljo na spletni strani maribor.si. 

Vrednost točke za odmero NUSZ od 1. januarja 2024 naprej znaša 0,000495 evra - v letu 2023 je znašala 0,000472 evra.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta