Mariborski gostinci: "Soglašamo z zaprtjem lokalov. A kakorkoli obrneš, problem je velik."

Branka Bezjak Branka Bezjak
15.03.2020 11:59

V ožjem središču mesta so vsi spoštovali odločitev in zaprli svoje lokale, ni pa bilo povsod tako, zato so te obiskali tudi inšpektorji. Krišitelji so se sklicevali tudi na to, da za odredbo niso vedeli, čeprav se je sinočnja razglasitev mariborskega župana Saše Arsenoviča, da z današnjim dnem zaradi preprečitve širjenja korona virusa odreja zaprtje vseh lokalov, ki opravljajo nenujne storitve, bliskovito razširila po mestu. Ob našem obhodu po mestu so sinoči gostinci v centru mesta pospravljali vrtove in ostalo opremo, predvsem pa se spraševali, kako naprej. Kaj z delavci, kako jih bodo plačali in pokrili ostale stroške?

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Poštna ulica je samevala.
Sašo Bizjak

Še pred sinočnjo izjavo župana Maribora Saše Arsenoviča, ki se je s tem ukrepom takoj odzval na poziv predsednika vlade Janeza Janše slovenskim županom, da so v ukrepanju za zajezitev širjenja okužbe z novim koronavirusom proaktivni in v prvi vrsti samoiniciativni, se je precej mariborskih gostincev prilagajalo in skrajšalo delovne čase. Po družbenih omrežjih in preko drugih kanalov so sporočali, da imajo skrajšan delovnik ali celo zaprto. Že pred tem je bilo v soboto mesto prazno, gostov skorajda ni bilo. Tako je bila denimo Poštna ulica, ki je sicer zlasti ob koncih tedna nekako središče večernega in nočnega dogajanja, že ob 18.30, ko je župan tam medijem prenesel svojo odločitev, neobičajno prazna. Nekateri so že pred tem zaprli, drugi so se pripravljali. "Kaj pa bomo, če ni gostov?" je dejal eden od gostincev s Poštne.

Vetrinjska ulica
Sašo Bizjak
V Astorii se, kakor povsod, sprašujejo, kako bodo z zaposlenimi, kako s stroški ...  
Sašo Bizjak
V Piranhi ni bilo gostov ne zunaj ne v lokalu
Sašo Bizjak
Pri Rokaju so se mladi brezskrbno družili v soboto zvečer. 
Sašo Bizjak
Gril Ranca je stregla še zadnje goste.  
Sašo Bizjak
Odredba o zaprtju lokalov mestna občina maribor zaprtje župan
Mom
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta