Mariborski mestni svet: Opozicija zahteva sklic izredne seje o holdingu

Igor Selan Igor Selan
28.06.2024 16:34

"V izogib vaši morebitni ponovni valitvi krivde na nas svetnike vas pozivamo, da nemudoma skličete sejo vsaj do 3. julija," županu Arsenoviču piše več svetniških skupin.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Opozicija v mestnem svetu: Danijela Šerbinek, Franc Kangler, Lidija Divjak Mirnik in Željko Vogrin
Sašo Bizjak

LPR, SDS, Lista kolesarjev in pešcev, Stranka mladih - Zeleni Evrope in več svetnikov Gibanja Svoboda župana Sašo Arsenoviča poziva, da čim prej skliče izredno sejo mestnega sveta, na kateri bi obravnavali več točk, povezanih z Javnim holdingom Maribor. "Na junijski seji ste svetnikom očitali, da so krivi, ker zaradi umika točk o holdingu ne boste mogli pravočasno poslati gradiv na Ajpes. Od seje je minilo že osem dni, pa še vedno niste sklicali niti redne niti izredne seje. Prav tako niste predlagali odboru za finance, naj obravnava gradivo, ki ga na svoji prejšnji seji zaradi vaše zamude pri objavi na spletni strani ni mogel obravnavati. V izogib vaši morebitni ponovni valitvi krivde na nas svetnike vas pozivamo, da nemudoma skličete sejo vsaj do 3. julija, če so seveda vaše trditve glede rokov točne in je to nujno. Kot smo ugotovili, niste izvedli prav nobene aktivnosti niti pri imenovanju novih nadzornikov, čeprav veste, da sedanjim poteče mandat in da je za imenovanje potrebno izpeljati ustrezne postopke," so poudarili v javnem pismu.

Nadzor nad Javnim holdingom Maribor je v zadnjih mesecih konstantno prizorišče boja med županom Arsenovičem in mestnim svetom.
Andrej Petelinšek

Mariborski mestni svetniki proti dražjim vrtcem, a za plačevanje parkiranja tudi ob sobotah

Župana zato pozivajo, da sejo skliče čim prej, nanjo pa uvrsti tri točke dnevnega reda: poslovanje holdinga v letu 2023, imenovanje skupnega zakonitega zastopnika mestnega sveta kot koordinatorja med holdingom in mestnim svetom ter začetek postopka za imenovanje nadzornikov.

Nadzorniki v podjetjih mariborskega holdinga bodo zaslužili precej več: Kako, v katerih in koliko?

Naj spomnimo, da med županom in mestnim svetom že dlje časa prihaja do trenj, ki so posledica odločitve mestnega sveta, da županu odvzame ustanoviteljske pravice v holdingu in jih prenese nase. Glede tega vprašanja na upravnem sodišču poteka upravni spor, a dokler sodišče ne odloči, ima ustanoviteljske pravice v holdingu mestni svet, ne župan.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta