Mariborski policisti pozivajo k upoštevanju priporočil in strpnosti na smučiščih: Preverite, kje jutri pričakujejo gnečo

A.L.
22.01.2021 15:48
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Fotografija je simbolična.
Sašo Bizjak

Mariborski policisti pred ponovnim odprtjem smučišč pozivajo smučarje in ostale obiskovalce k upoštevanju vseh priporočil in k previdnosti ter strpnosti na belih strminah in ob njih. Pričakovati je, da se bodo parkirišča na Bellevueju in Arehu hitro zapolnila, zato bo verjetno nastala tudi gneča. Zato vse voznike prosijo, naj upoštevajo cestnoprometne predpise in ne parkirajo na mestih, kjer to ni dovoljeno ali bi oviralo dostop drugim vozilom, še posebej intervencijskim.  

"V primeru, da se bodo parkirišča zapolnila, pa tudi sicer predlagamo, da raje uporabite krožno kabinsko žičnico in parkirate na parkirnih mestih v neposredni okolici spodnje postaje gondole. Do tja se je moč pripeljati tudi z mestnim avtobusom. Prosimo tudi, da venomer upoštevate in spoštujete navodila redarjev in tistih, ki bodo skrbeli za urejanje prometa, ter policistov," sporočajo policisti.

Ob tem opozarjajo, da je še vedno prepovedano zbiranje ljudi, velja tudi omejitev gibanja med 21. in 6. uro. Prehajanje med  občinami zaradi športno-rekreacijskih dejavnosti individualnega značaja je dovoljeno samo znotraj iste statistične regije, vendar prebivalce pozivajo, naj ravnajo odgovorno in se v primeru povečane zasedenosti rekreativnih površin v posameznem kraju namenijo drugam. "Kjer med osebami, ki niso ožji družinski člani, ni zadostne medsebojne razdalje, je obvezna uporaba zaščitnih mask tudi na prostem. Preventivni ukrepi so odločilnega pomena."

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta