Mariborski sistem souporabe koles Mbajk z dvema dodatnima postajama

Igor Selan Igor Selan
16.11.2022 14:56

Novi postaji Mbajka se nahajata v križišču Ljubljanske in Focheve ulice ter na Poljanah ob Prometni šoli Maribor.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Od jutri naprej si bo kolesa Mbajk mogoče izposoditi tudi v križišču Ljubljanske in Focheve ulice ter na Poljanah ob Prometni šoli Maribor.
Igor Napast

Mariborska občina je skupaj s podjetjem Europlakat v teh dneh postavila še dve dodatni postajališči za kolesa v sistemu Mbajk, in sicer v križišču Ljubljanske in Focheve ulice ter na Poljanah ob Prometni šoli Maribor. Postaji bosta začeli obratovati predvidoma v petek, 18. novembra. V sistem Mbajk bo tako od petka naprej vključenih 23 postaj z 230 kolesi, ki so razporejene po širšem središču mesta.

Kot še sporočajo iz občine, so v prihodnje dodatne postaje predvidene še na desnem bregu Drave ob stanovanjskih naseljih na območju Tabora, Studencev, Pobrežja in Tezna: "Časovni okvir širitve in mikrolokacija dodatnih postaj še nista natančno določena. Se bo pa pri širitvi sistema upoštevalo, da med postajami ne sme biti več kot 400 do 500 metrov razdalje."

Kot je znano, sistem souporabe koles Mbajk v Mariboru deluje od aprila in ima že več kot 16 tisoč uporabnikov. Ti so do zdaj opravili že več kot 343 tisoč izposoj. Največ izposoj v enem dnevu je bilo 10. oktobra, ko je bilo s kolesi opravljenih 3623 voženj.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta