Marprom: Počitniški vozni redi, avtobus do Mariborskega otoka in poletni liniji na Pohorje

MBK
22.06.2021 10:52
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Avtobusna povezava do Mariborskega otoka bo na razpolago vsak dan od 8.30 z intervalom odhodov z glavne avtobusne postaje vsakih 30 minut. Foto: Andrej PETELINŠEK
Andrej Petelinšek

V mestnem avtobusnem prometu bodo ob koncu šolskega leta prešli na počitniške vozne rede; ti bodo veljali od petka, 25. junija, do izteka poletnih počitnic. Ob tem se bo v petek spremenila tudi trasa linije 8 Avtobusna postaja - Terme Fontana, saj jo bodo podaljšali do Mariborskega otoka, kjer se začenja kopalna sezona. Avtobusna povezava do Otoka bo na razpolago vsak dan od 8.30 z intervalom odhodov z glavne avtobusne postaje vsakih 30 minut. Zadnji večerni povratek s kopališča bo ob 20.15. V počitniške vozne rede so vključili tudi nočni krožni liniji, ki ju bodo ohranili do konca Festivala Lent 3. julija.

Na območju Pohorja pa bo od 25. junija ob sobotah, nedeljah in praznikih na voljo prevoz na dveh posebnih avtobusnih linijah: eni na relaciji Ruše - Areh - Bellevue - Spodnje Hoče - Botanični vrt in drugi Botanični vrt - Spodnje Hoče - Bellevue - Areh - Ruše. Minibusa na teh linijah, opremljena s prikolico za kolesa, bosta vozila ob ugodnih vremenskih razmerah; cena enosmerne vozovnice bo 3 evre za odrasle in 1 evro za otroke, medtem ko bo transport koles brezplačen. V poletni sezoni oziroma do 29. avgusta bosta minibusa iz Ruš in Hoč ob vikendih in praznikih na Pohorje opravila pet voženj dnevno, z vmesnimi postanki pri več znanih izletniških in turističnih točkah. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta