Med prazniki v okolici mariborskih pokopališč spremenjen prometni režim

Igor Selan Igor Selan
26.10.2023 13:56

Ob prazničnem podaljšanem koncu bo v bližini in na pokopališčih povečana prisotnost redarjev in policije; Javni holding Maribor poziva tudi k zmernosti pri prižiganju sveč

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Pri pokopališču Pobrežje bo tudi letos zaprta Cesta XIV. divizije.
Andrej Petelinsek

Bliža se dan spomina na preminule svojce in prijatelje, ko številni ljudje obiščejo grobove svojih bližnjih, prižigajo sveče in prinašajo cvetje. Kot sporočajo iz Javnega holdinga Maribor, bo med prazniki veljal daljši odpiralni čas pokopališč Pobrežje in Dobrava, pri čemer bosta glavna vhoda obeh pokopališč v ponedeljek, 30. oktobra, odprta do 22. ure, v noči iz torka na sredo (31. oktober/1. november), pa vso noč oziroma 24 ur.

Ne parkirajte na nedovoljenih mestih

Kot običajno se med prazniki na pokopališčih in cestah v bližini pričakuje več prometa, zato bo v bližini pokopališč veljal spremenjen prometni režim. Na Pobrežju bo od 31. oktobra od 1. ure, do 1. novembra do 23. ure, za ves promet zaprt del Ceste XIV. divizije med Osojnikovo in Šolsko ulico. Na delu Ceste XIV. divizije med Osojnikovo in Ulico bratov Greifov bo začasno uveden enosmerni prometni režim, in sicer v smeri od Osojnikove proti Ulici bratov Greifov.

Parkiranje osebnih vozil bo na Pobrežju mogoče na parkiriščih ob Osojnikovi ulici, v Prečni ulici (pri OŠ Borcev za severno mejo), Kosovelovi ulici (pri MČ Pobrežje) in parkiriščih ob hitri cesti (na površinah nad pokritim vkopom hitre ceste, na delu ulice Borcev za severno mejo in na zahodnem vozišču Ceste XIV. divizije med Osojnikovo in Ulico bratov Greifov). Na Dobravi bo mogoče parkirati neposredno pred vhodom na pokopališče. Ob tem obiskovalce pokopališč prosijo, da ne ustavljajo in parkirajo vozil na nedovoljenih mestih (avtobusna postajališča, zelenice, pločniki, kolesarske steze, uvozi na dvorišča …) ter upoštevajo navodila policije in redarstva.

Zmerno pri uporabi sveč

Kot še sporočajo iz holdinga, bo v času praznikov v bližini pokopališč povečana prisotnost redarjev in policije, za preprečevanje kraj so najeli tudi varnostno službo. Kot vsa leta doslej, bodo tudi letos na grobna mesta pritrdili tudi obvestila najemnikom.

Andrej Petelinsek

"Tak način obveščanja uporabljamo, ko se nam vrača pošta z oznako, da so najemniki neznani, preseljeni ali umrli. Ljudje, ki bodo takšna obvestila dobili, se naj oglasijo v pokopališki pisarni, kjer bodo preverili podatke o naslovu, najemniku … in sporočili nove podatke." Pogrebno podjetje bo zato organiziralo posebno dežurno službo, ki bo strankam na voljo oba praznična dneva: "Informacije o pokojnih in grobnih mestih mogoče dobiti tudi preko infomata in dežurnega telefona na številki 040 378 376."

Ob tem holding obiskovalce pokopališč poziva tudi k zmernosti pri prižiganju sveč, saj te tvorijo enormne količine odpadne plastike in predstavljajo veliko obremenitev za okolje, kot tudi, da odpadke ločujejo in jih odlagajo v za to ustrezne zabojnike.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta