Minister Simoniti in župan Arsenovič podpisala pogodbo o sofinanciranju Centra Rotovž

Barbara Bradač, STA
22.12.2021 19:00
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj

Podpisnika minister Vasko Simoniti in župan Saša Arsenovič sta se strinjala, da projekt ni izjemen le za mesto Maribor, ampak tudi za celotno podravsko regijo. Foto: MOM

Mom

Minister za kulturo Vasko Simoniti in mariborski župan Sašo Arsenovič sta podpisala pogodbo o sofinanciranju projekta Center Rotovž v Mariboru. Iz državnega proračuna bo v naslednjih letih za ta projekt namenjenih 12,7 milijona evrov, enak znesek mora zagotoviti občina. Že letos ministrstvo za kulturo namenja dva milijona, prihodnje leto sedem milijonov, v letu 2023 dobrih 3,5 milijona in v letu 2024 predvidoma še preostanek, okoli 120 tisoč evrov. V Centru Rotovž, katerega ocenjena vrednost je 25,4 milijona evrov, bosta ob novi knjižnici tudi nov razstavni prostor Umetnostne galerije Maribor za zahtevnejše razstave in art kinodvorana, prenovljeno podobo pa bi dočakal tudi Rotovški trg. Zahvale so se ob podpisu pogodbe nizale, vzajemno ekipi mariborskega župana in ekipi ministrstva za kulturo, še posebno pa državni sekretarki Ignaciji Fridl Jarc.

Minister Simoniti je ob tem povedal, da jim je v dveh letih uspelo stvari pripeljati do podpisa pogodbe o sofinanciranju projekta, ki bo omogočil, da bo v naslednjih treh letih "ta imenitni projekt za Maribor zgrajen", obstoječi infrastrukturi v mestu pa bo tako dodana "pika na i, ki to mesto utemeljuje kot relevantno in pomembno". "Dokazali smo, da kadar so potrebe zaznane na lokalnem nivoju, jih država, če so projekti dobro pripravljeni, tudi podpre. Ves čas smo bili v istem čolnu," pa je med drugim povedal župan in opozoril na zahtevno gradnjo, ki sledi. Pomgrad je bil s partnerjem izbran kot najugodnejši gradbinec, da bo za 18,982.265,52 evra oziroma 23,158.363,93 evra z DDV zgradil Center Rotovž. Gradnja se bo začela predvidoma na začetku prihodnjega leta.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta