Ni dneva brez Večera je najbolje ocenjeni sprehod letošnjega Festivala sprehodov

(mbk)
30.03.2024 19:55

Rajzefirbčni šniranc, ki ga podeljujejo predelu mesta, ki Mariboru ni v ponos, je že peto leto zapored prejelo Melje. Rajzefirbčni špancirštok za največ obiskanih sprehodov si je prisprehajala Ivana Bujagić.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
S sprehoda Ni dneva brez Večera
Andrej Petelinšek

Sprehod Ni dneva brez Večera je prejel Rajzefirbčni šuh, nagrado za najbolje ocenjeni sprehod na letošnjem Festivalu sprehodov, ki se je sklenil danes. Šuh je prejel urednik sobotne priloge Večera Rok Kajzer, ki je pripravil omenjeni sprehod, na katerem je predstavil nekdanja Večerova poslopja v središču mesta in delčke zgodovine Večera od znamenite prve številke Maribor svoboden iz 9. maja 1945 do sodobnih platform naše medijske hiše, v novih prostorih pa so si lahko sprehajalci ogledali, kako vsak dan nastaja Večer v digitalni in analogni obliki.

Maribor - sprehod Ni dneva brez Večera (Festival sprehodov 2024). obisk na Večeru - sprehod - -
Andrej Petelinsek

Poročilo z "našega" sprehoda poglejte tukaj:

(FOTO in VIDEO) Od naslovnice Maribor svoboden vse do sodobne medijske hiše Večer

Rajzefirbčni šniranc, ki ga podeljujejo predelu mesta, ki po mnenju obiskovalk in obiskovalcev festivala Mariboru ni v ponos, je že peto leto zapored prejelo Melje, Rajzefirbčni špancirštok za največ obiskanih festivalskih sprehodov si je prisprehajala Ivana Bujagić. "Za nami je tudi zadnji sprehod sedmega Festivala sprehodov. V devetih festivalskih dnevih se jih je zvrstilo trideset, poleg tega pa smo v okviru festivala otvorili tudi eno razstavo in predstavili knjigo," so sporočili iz Rajzefibra.

Agatin sprehod je bil zadnji na letošnjem festivalu. Zgodbo Agate in Friderika ter naravne znamenitosti okolice Hrastovca sta predstavila Nuša Lešnik in Robi Šiško.
Sašo Bizjak

Sprehajalk in sprehajalcev je bilo preko štirideset, obiskovalk in obiskovalcev pa je bilo preko 600. V Rajzefibru so spomnili, da sprehodov za letos še ni konec, saj bo med 3. in 5. oktobrom potekal Mladi festival sprehodov.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta