Ob požaru v Surovini peticija in poziv k izredni seji

Barbara Bradač Barbara Bradač
03.03.2020 09:18

V Surovini še naprej gasijo požar, na požarišču je okoli 90 gasilcev. Svetnik Matic Matjašič poziva k izredni seji, na spletu tudi peticija.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Andrej Petelinšek

Po tretjem požaru v tednu dni se je Mariborčan Fredi Magdič odločil, da je dovolj onesnaževanja okolja na Teznu. Ustvaril je peticijo: Tezenčani imamo dovolj, skupaj smo močnejši. "Kako dolgo bomo Tezenčani še dopuščali onesnaževanje našega okolja? Kdo nas je vprašal, ali se strinjamo z odlagališči kar dveh velikih podjetij (Surovine in Snage) v bližini naselja?" sprašuje in poziva odgovorne k ustvarjanju zdravega okolja za prebivalce Tezna. 
Mariborski mestni svetnik Matic Matjašič iz Liste mladih. Povezujemo pa je podal pobudo za sklic izredne seje občinskega sveta Mestne občine Maribor. "Dovolj je stopiti ven in povohati, pa je vsem jasno, da trije požari v enem tednu v Surovini niso normalna zadeva, ampak dogodek, ki ima vsaj trenutne, upam da ne trajne posledice na kvaliteto zraka in življenja v mestu. Ker je prav, da dobimo pojasnila, pomirimo strahove in razjasnimo situacijo, predvsem pa, da se nam ne zgodi 'drugi Kemis', sem kolegom svetnikom in županu MOM predlagal izredno sejo mestnega sveta MOM," je zapisal. 
Sinoči je bila kakovost zraka v Mestna občina Maribor zaradi požara v Surovina vse slabša. Vrednost prašnih delcev PM10 je presegla vrednost 100 µg/m³, vrednost dušikovega dioksida pa 70 µg/m³. Onesnaženost zraka negativno vpliva na zdravje ljudi, je opozorila Agencija RS za okolje.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta