Obnova mostu v Rušah: Stebri so v "solidnem stanju"

ŠTR
26.07.2021 03:00
Ker se je med občani občin Ruše in Selnica ob Dravi od začetka obnove mostu čez Dravo, ki bo zaradi tega zaprt kar do avgusta prihodnje leto, pojavilo več vprašanj o poteku del, z občin pojasnjujejo, da dela tečejo po načrtih.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Odstranili so površino vozišča in pločnikov. 
Občina Ruše

Nazadnje se je pojavilo vprašanje, ali drži, da so dela zaustavljena zaradi slabega stanja enega izmed podpornih stebrov. Boris Tekavec, vodja nadzora iz Družbe za razvoj infrastrukture, je pojasnil, da dela na mostu čez Dravo med Selnico ob Dravi in Rušami potekajo skladno s terminskim planom in da so stebri mostu v solidnem stanju. Do sedaj je izvedena odstranitev vozišča mostu, hodnikov za pešce in robnih vencev. Demontirani so drogovi mostne razsvetljave, ki bodo nadomeščeni z novimi. Trenutno poteka montaža delovnega odra pod objektom za rekonstrukcijska dela na spodnji strani mostnih nosilcev in plošče, so zapisali na spletni strani Občine Ruše.

Do konca leta bo izvedena sanacija betonskih konstrukcij - podpor, stebrov, prekladne konstrukcije in plošče. V letu 2022 je predvidena vgradnja novih ležišč, nove dilatacije, dodatni prednapeti kabli, razširjena bo mostna plošča in zgrajeni novi hodniki za pešce in kolesarje. Most bo rekonstruiran, kar pomeni, da bo celotna konstrukcija ojačana, vozne površine pa razširjene za pešce in kolesarje.

Vsem občankam in občanom se iz ruške občinske uprave in podjetja DRI upravljanje investicij zahvaljujejo za strpnost in razumevanje.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta