Gostinci Pohorja vabijo na jedi z borovnicami

ŠTR
24.07.2021 04:00
Pohorski hotelirji, planinske koče, turistične kmetije in gostinci, ki so se že pred časom združili v Turistično društvo gostincev Pohorja, vabijo v prihodnjih dneh na jedi iz borovnic. Od sobote, 24. julija, do nedelje, 1. avgusta, je na Pohorju teden, ki je namenjen borovnicam, sporočajo. Še je mogoče tudi koristiti kupončne kulinarične transverzale.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Hotel Tisa je znan po pohorski omleti. 
Sašo Bizjak

Možno je unovčiti nove turistične bone BON21, dodajajo. Borovničev zavitek, omleta zimska pravljica, palačinke z borovnicami, sladoled z vročimi borovnicami in smetano, pohorska omleta in še kaj dobite pri vsakem od šestnajstih ponudnikov: GH Bellevue, Turizem Grašič Gradišnik, Mariborska koča, Gostišče Jelka, Hotel Tisa, Hotel Zarja, Gostišče Martnica, Pri Baronu, Pri Kovačniku, Ruška koča, Koča Cojzarica, Hotel Jakec Trije kralji, Gostišče Dovnik.

Z novinarske konference Turističnega društva gostincev Pohorja
Sašo Bizjak

Že pred sedmimi leti so se gostinci povezali v društvo, saj so ugotovili, da lahko turizem na vzhodnem delu Pohorja premaknejo in nadgradijo le s povezovanjem. Podpirajo jih tudi občine na tem območju, to so občine Maribor, Hoče – Slivnica, Ruše, Rače – Fram, Slovenska Bistrica. Prav tako pa podjetje Marprom, Visit Pohorje, Regionalna razvojna agencija in druge organizacije in društva, s katerimi sodelujejo že drugo leto tudi pri snovanju kulinarične transverzale.

Mariborska koča
Tadej Regent

Obiskovalci se lahko podajo po poteh okušanja tipične pohorske kulinarike, pri kateremkoli od sodelujočih ponudnikov prevzamejo zloženko, jo izpolnijo in nato (podobno kot pri planinski transverzali) nabirajo žige. Ko zberete vse žige, na zadnji točki dobite sladico zastonj. Ne pozabite na možnost prevoza s poletnim avtobusom, ki vozi iz Hoč, Ruš in Slovenske Bistrice na Pohorje, še pravijo.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta