Osem vinskih postaj, 18 vinarjev: Na Svečinskem gradu bodo mladi predstavljali lokalna vina

ŠTR
16.05.2023 13:46

V petek, 19. maja, se bo na Svečinskem gradu zgodil tretji VinoGrad

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
V gradu bodo na voljo tudi izobraževalne delavnice.
Vinograd

Mladi v Svečini in okolici so znova stopili skupaj v želji po krepitvi vinske kulture med vrstniki in tistimi, ki se čutijo mlade. Pod sloganom Ostani mlad, pridi na grad! vabijo na tretji vinski dogodek VinoGrad v Svečino, ki se bo zgodil v petek, 19. maja 2023, med 17. in 21. uro na premalo izkoriščenem Svečinskem gradu.

Vinarji in drugi mladi iz obmejne občine Kungota bodo na osmih postajah (peneča se vina, sveža polsuha in suha vina, rose, sveža polsladka vina, rdeča vina in zorjena vina) predstavljali po tri vina kar 18 pridelovalcev. Na različnih postajah mladi večinoma ne predstavljajo žlahtnih kapljic, pridelanih v njihovih domačih kleteh, ampak vina, ki so jim glede na karakteristike in pridelavo vina dodeljena na določeni postaji. Nabor vin je kljub omejitvi etiket, ki jih na dogodek prijavijo vinarji, pester in dokazuje, da je Svečina z okolico vinska destinacija za ljubitelje vin različnih okusov.

Na dogodku bo z delavnicami poskrbljeno tudi za izobraževanje o vinu. Organizatorji so prav tako poskrbeli za okrepčilo ob degustaciji. V prijetnem ambientu gradu, zgrajenem leta 1629, bosta kot glasbena gosta nastopila Dado in Kaja.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta