Mehurčki na Keblu ali kako s peninami ohladiti pregret poletni večer

Igor Selan Igor Selan
23.07.2022 21:01

Svečinski in okoliški vinogradniki so že tretje leto zapored v vinogradniškem muzeju na Keblu predstavljali svoje penine. Te tudi na Štajerskem postajajo vse bolj popularne

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Prireditev mehurčki na Keblu vsako leto pritegne več ljudi
Andrej Petelinsek

Osvežitev v vročih poletnih nočeh je mogoče najti na več načinov, a en boljših je ta vikend zagotovo bil obisk prireditve Mehurčki na Keblu. V vinogradniškem muzeju na Keblu so namreč Svečinski in okoliški vinogradniki že tretje leto zapored predstavljali svoje penine, ki tudi na Štajerskem postajajo vse bolj popularne. "Pred dvema letoma, v času covida, smo bili željni dogodkov in smo se odločili predstaviti penine, ker takega dogodka v teh krajih ni, po drugi strani pa sem bila presenečena, koliko tukajšnjih vinogradnikov jih prideluje. Ja, tudi pri nas so penine v zadnjem obdobju trend, in to ne kar kakršnekoli, naši vinogradniki ponujajo res dobre in vseh vrst. Mehurčki so osvežujoči, zato ni presenečenje, da je obisk in vzdušje dobro," je povedala Pika Radmilovič, gonilna silna vinskega turizma v Svečini.

Da je prireditev skupaj z ženo obiskal že tretjič, je povedal Marjan iz Maribora: "Vsako leto prideva, tako zaradi penin, kot zaradi druženja." Podobne razloge je za obisk navajal tudi Gerhard iz sosednje Avstrije: "Živimo v neposredni bližini meje in imamo naše slovenske sosede res radi. Poleg res dobrih penin pa je tukaj zmeraj tudi dobra družba."

Dvodnevna prireditev se je sicer začela že v petek popoldan s predstavitvijo prvih desetih penin in nadaljevala v soboto popoldan z drugimi desetimi. Prijetno ohlajene, servirane v izjemnem okolju vinorodnih gričev okoli Svečine s prečudovitim pogledom na Pohorje, so penine polepšale pregreta večera kakim tristo obiskovalcem. "Ravno prav se nas je zbralo, želimo namreč, da dogodek ni preveč masoven, saj imamo na Keblu omejene kapacitete, penine pa je treba postreči res hladne," je še povedala Radmilovičeva.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta