Predprodaja vozovnic za Mariborsko Pohorje: Smučanje spet nekoliko dražje

Jasmina Cehnar Jasmina Cehnar
23.08.2019 10:19

Marprom tudi letos sezonske vozovnice ponuja po akcijskih cenah; avtomatiziran zasneževalni sistem podaljšan do koče Luka.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Terenske priprave na zimo 2019/2020 so že v teku, a sodobni topovi, ki jih je Marprom nabavil že lani, bodo še kar nekaj časa pospravljeni v skladišču. 
Andrej Petelinsek

Čeprav večina še ne misli na sneg, se v Marpromu počasi že pripravljajo na novo smučarsko sezono. Zadnji počitniški vikend, 31. avgusta in 1. septembra, bo na blagajnah na spodnji postaji Pohorske vzpenjače potekala predprodaja novih sezonskih smučarskih vozovnic po ugodnejših cenah. V času vikend akcije bodo naprodaj vse sezonske vozovnice za Mariborsko Pohorje, prvič pred novo zimsko sezono tudi vozovnica Pohorka. Sezonska smučarska vozovnica za odrasle bo samo omenjeni konec tedna stala 410 evrov (v redni prodaji 500), cena Pohorke za odrasle pa bo takrat znašala 270 evrov (v redni prodaji 370). Po zadnjem počitniškem vikendu se bodo cene vseh sezonskih vozovnic za Mariborsko Pohorje z 2. septembrom nekoliko zvišale, redna prodaja pa se začne novembra.

Na takšne prizore bo treba še malo počakati. 
Andrej Petelinsek

Za Pohorko skoraj 100 evrov več

Marprom je letos karte znova nekoliko podražil. Zlasti že omenjeno Pohorko, ki je lani v preprodaji odrasle stala 185 evrov. "Po pretekli zimi smo opravili analizo, ki je pokazala, da je bila cena te vozovnice upoštevaje število dni, ko je omogočala smuko, občutno prenizka," pojasnjujejo v javnem podjetju, ki upravlja s smučišči na Mariborskem in Areškem Pohorju. Pohorka sicer tudi letos velja neomejeno od ponedeljka do petka, torej v času dnevne in nočne smuke, medtem ko je ni možno uporabljati ob vikendih in praznikih ter med šolskimi počitnicami.

Lani začeto posodobitev zasneževalnega sistema so letos podaljšali do Koče Luka.
Sašo Bizjak

Namestili hladilni stolp

Marpom je tudi že začel s pripravo terena. Med poletjem so že opravili različna vzdrževalna dela, prav tako so v glavnem dokončali lani začeto posodobitev sistema zasneževanja. "V sklopu tega projekta smo poleti postavili še štiri stebre z snežnimi topovi nad Trikotno jaso, tako da je sedaj nov avtomatiziran sistem zasneževanja nameščen od ciljne arene Snežnega stadiona skoraj do koče Luka. Ob tem smo tudi avtomatizirali črpališče na Trikotni jasi in pri tamkajšnjem vodnem zajetju namestili hladilni stolp. V tem se voda iz zajetja ohladi na tri ali dve stopinji Celzija, takšna temperatura vode pa nato omogoča zasneževanje s topovi tudi v mejnih vremenskih razmerah," so pojasnili. Novost pripravljajo še v spodnjem delu proge Pisker, a podrobnosti za zdaj še ne želijo razkriti. S sezono smuke na Pohorju bi radi začeli najpozneje 15. decembra, če bodo razmere dopuščale, pa še prej.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta