Prej ko bodo otroci vedeli, bolj bodo uspešni

Tatjana Vrbnjak Tatjana Vrbnjak
23.10.2019 16:27

Triletni projekt Všečkam in grem - karierni center za mlade je namenjen mladim, njihovim staršem pa tudi šolskim svetovalnim delavcem

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Projekt so predstavili Marko Stijepić (Podjetniški inkubator Kočevje), Gregor Sepaher (RIC Novo mesto), Selma Filipančič Jenko (društvo Novus), Natalija Žunko (Prizma), Karmen Vaupotič (vodja projekta pri fundaciji Prizma) in Helena Kujundžić Lukaček (mariborska podžupanja). 
Sašo Bizjak

Običajno začnejo otroci o tem, kaj bi radi počeli v življenju, kam usmeriti svojo poklicno oziroma karierno pot, razmišljati proti koncu osnovne šole. Novi triletni projekt Všečkam in grem - karierni center za mlade pa to starostno mejo premika bistveno nižje, že v prvo triado osnovne šole. V različne aktivnosti, s katerimi bodo otroci in mladostniki spoznavali sebe in svoje talente, različne poklice - še posebno deficitarne - v realnem okolju, kjer jim bodo omogočili individualna svetovanja in informiranje o možnostih nadaljnjega izobraževanja, opravljanja delovnih praks, štipendiranja itd., bodo namreč vključevali otroke od šestega pa do 19. leta. Velja namreč, da prej ko bodo otroci vedeli, kaj je tisto, kar jih veseli, bolj bodo v življenju uspešni.

Elektrikar/elektrikarka je deficitarni poklic. 
Andrej Petelinšek
Deficitarna poklica sta tudi pek/pekarka in slaščičar/slaščičarka.
Shutterstock
Tudi zidarjev/zidark primanjkuje. 
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta