Smučišče Trije kralji: Po zahtevni sezoni v investicije

Tomaž Ajd Tomaž Ajd
21.03.2020 04:58
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
V tej sezoni so našteli 91 smučarskih dni.
Arhiv RTC Jakec Trije Kralji

Na smučišču RTC Jakec Trije kralji so pretekli konec tedna zaključili letošnjo zimsko sezono. Sezona 2019/20 je, kot pravi direktor podjetja Aleš Juhart, najtežja in tudi finančno najslabša do sedaj.
Od leta 2007, odkar imajo sistem za umetno zasneževanje. V tej sezoni so imeli 91 smučarskih dni, v prejšnji sezoni pa 98. Število obiskovalcev je bilo za skoraj deset odstotkov manjše, zato pa so se zelo povečali stroški električne energije (za skoraj 30 odstotkov) ter izdelave umetnega snega in teptanja (za 40 odstotkov).
Pred sezono so kupili tri nove snežne topove in enega na osem metrov raztegljivi roki ter rabljen teptalni stroj, za kar so skupaj namenili 174.500 evrov. V sodelovanju s Smučarsko skakalnim klubom Šmartno na Pohorju so pozimi uspešno izpeljali štiri tekme za pokal občine Slovenska Bistrica, v sodelovanju s Smučarskim društvom Slovenska Bistrica pa so na povsem novi trasi na progi Veliki vrh 3 izvedli odmevno tekmo za naslov veleslalomskega carja. Poleg tega so pri Združenju učiteljev in trenerjev smučanja Slovenije registrirali prvo uradno šolo smučanja v občini.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta