To so pobudniki za prenos sedeža državnega sveta v Maribor

Aljoša Peršak Aljoša Peršak
21.10.2019 15:36

V sredo bo predstavljena pobuda za prenos sedeža državnega sveta v Maribor, pod katero so podpisani "posamezniki različnih profilov".

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Robert Balen

V sredo bo v Vetrinjskem dvoru tiskovna konferenca, na kateri bodo predstavljena pobuda za prenos sedeža državnega sveta v Maribor. "Ker decentralizacija niso le besede, smo se zbrali posamezniki različnih profilov, ki menimo, da so potrebna predvsem dejanja. Zato bomo v sredo predstavili pobudo, s katero bomo predlagali prvi konkretni korak," je poudaril sklicatelj tiskovne konference Bartolo Lampret, nekdanji piarovec mariborske občine in policije. Ob njem bosta na tiskovni konferenci sodelovala še Božo Grafenauer, nekdanji minister za lokalno samoupravo, ki je konec septembra v Večerovih pismih bralcev državni svet pozval, "da svoja decentralizacijska prizadevanja čim prej izkaže s prenosom svojega sedeža iz Ljubljane v Maribor, postopke za uresničitev tega pa začne takoj", ter Tomaž Keresteš z mariborske Pravne fakultete.
Preostali predlagatelji pobude pa so Aleš Arih, Elko Borko, Andrej Brvar, Mitja Čander, Breda Čepe, Boštjan Klun, Alojz Križman, Benjamin Lesjak, Darko Pašek, Melita Petelin, Aleksandra Podgornik, Janko Razgoršek, Vladimir Rukavina, Vlasta Stavbar, Ludvik Toplak in Srečko Trglec.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta