Umrl je znani štajerski politik in nekdanji direktor Nigrada Srečko Hvauc

Igor Selan Igor Selan
29.02.2024 10:25

Med letoma 2004 in 2008 je bil Hvauc poslanec v državnem zboru, Nigrad je vodil med letoma 2009 in 2013

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Srečko Hvauc, 1959-2014
Andrej Petelinsek

V 65. letu starosti se je zaradi bolezni za vedno poslovil znani štajerski politik in nekdanji direktor Nigrada Srečko Hvauc. Hvauc je bil član Slovenske demokratske stranke in poslanec v sklicu državnega zbora v obdobju med letoma 2004 in 2008, novembra 2010 je prevzel vodenje Nigrada in na čelu tega mariborskega podjetja ostal vse do konca leta 2013. V Nigradu je nato ostal vse do upokojitve.

Leta 2014 je s svojo listo kandidiral tudi za župana občine Hoče – Slivnica in se v drugem krogu pomeril proti Marku Soršaku, kasnejšemu zmagovalcu in aktualnemu županu omenjene občine, zdaj pa je bil v omenjeni občini tudi občinski svetnik. "Dragi Srečko. Spominjal se te bom kot pozitivnega, poštenega in pokončnega človeka. V zadnjih letih smo marsikje bili skupaj in dal si mi nekaj dragocenih življenjskih nasvetov. Hvala ti za to! Izrekam globoko sožalje vsem tvojim bližnjim in dragim. Počivaj v miru božjem in večna luč naj ti sveti," je na enem od družbenih omrežij zapisal njegov strankarski kolega Dejan Kaloh. Poslanec SDS Zvone Černač pa se je od kolega poslovil z besedami: "K večnemu počitku je odšel Srečko Hvauc. Mnogo, mnogo prezgodaj. Nekdanji poslanski kolega. Nekaj časa sva si, skupaj s še nekaterimi, delila poslansko pisarno. Vedno nasmejan, dobre volje, a trden in pokončen v zagovarjanju tistega, kar je prav in pošteno. Štajerec od glave do peta. Zaupanja vreden. Počivaj v miru, dragi prijatelj. Iskreno sožalje vsem svojcem.”

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta