(VIDEO) Spletna, a srčna podelitev: Nova ambasadorja VSGT Maribor sta Tijan Wenzel in Maja Cerić

Denis Živčec Denis Živčec
11.12.2020 13:00
Aplavz bi bil glasnejši, če bi ga slišali v živo, a študenti in profesorji Višje strokovne šole za gostinstvo in turizem Maribor so kljub težkim okoliščinam svojo jubilejno podelitev vendarle izpeljali. In to zelo simpatično.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Tijan Wenzel je obraz, ki ga prepoznajo tudi številni gostje mariborskih lokalov in restavracije Sedem.
Vsgt Maribor

Tradicionalna prireditev Višje strokovne šole za gostinstvo in turizem Maribor Ambasador VSGT je letos doživela že jubilejno, deseto izvedbo. Vrhunec prireditve je razglasitev dobitnikov naziva Ambasador gostoljubja in naziva Ambasador dobrega počutja, ki promovirata poklice v gostinstvu, turizmu in velnesu v Sloveniji ter tujini. Priložnost, ko mednarodno nagrajena šola počasti najbolj izstopajoče v svojih vrstah torej. 

Čeprav letos niso mogli pripraviti prireditve v takšni izvedbi in obsegu, kot bi si želeli, pa smo kljub temu  ponosni, da se njihovi študenti v času težkih preizkušenj niso prepustili malodušju. Nasprotno, našli so celo nov navdih. Jubilejno podelitev in spletno razglasitev naziva ambasador je v samoprodukciji, pod mentorstvom predavateljev, v celoti pripravila projektna skupina Božični ambasador, ki jo predstavljajo študenti drugih letnikov. Za naziv Ambasador gostoljubja s področja gostinstva in turizma se je potegovalo pet nominirancev, za naziv Ambasador dobrega počutja s področja velnesa pa trije. Kreativnost in samoiniciativnost nominirancev je tokrat prišla še bolj do izraza, saj so sami posneli svoje predstavitvene posnetke.

Spletna razglasitev naziva Ambasador gostoljubja in Ambasador dobrega počutja 2020

Letošnja tradicionalna, že 10. podelitev naziva Ambasador gostoljubja in Ambasador dobrega počutja 2020 v spletni izvedbi v živo! ✨👏

Objavil/a VSGT Maribor dne Četrtek, 10. december 2020

Direktorica šole dr. Tanja Angleitner Sagadin je poudarila, da čeprav ''tega vsakoletnega izjemno kreativnega dogodka nismo mogli izpeljati v živo, kar mu je zagotovo odvzelo določen čar, pa sem prepričana, da so nominiranci in vsi gledalci, ki so spremljali podelitev na spletu, vseeno uživali in stiskali pesti za svoje favorite.'' Dan po virtualni razglasitvi sta nagrajenca po nagrado prišla tudi v živo. "Vesela sem, da sta zmagovalca danes nagrade prevzela v živo ter da smo si lahko kljub maskam in obvezni varnostni razdalji vsaj pogledali v oči in se pogovorili. Vsi mi s študenti si pa želimo čim prejšnje vrnitve v šolo, da bo študijski proces ponovno obogaten z aktivnostmi v živo," je ob tem povedala Angleitnerjeva.

Pa ju imamo! Letošnja zmagovalca naziva AMBASADOR VSGT!✨  🔸Ambasador gostoljubja 2020 = Tijan Wenzel 🔸Ambasadorka...

Objavil/a VSGT Maribor dne Četrtek, 10. december 2020

Po krajšem glasbenem vložku je sledila razglasitev dobitnikov naziva. Ambasador gostoljubja je postal Tijan Wenzel iz Slovenske Bistrice, ki je izkušnje nabiral tudi v priljubljeni mariborski vinoteki LeVino, Rooster Coffeju in v Hiši Franko, ambasadorka dobrega počutja pa Mariborčanka Maja Cerić.

"Šola mi je v kratkih dveh letih ogromno dala," pravi Maja Cerić
Vsgt Maribor

Tijan je ob prejetju tega častnega naziva svoje misli strnil takole: ''Na prvem mestu se zahvaljujem šoli, ker mi je omogočila vse priložnosti, s katerimi sem si tudi zaslužil naziv ambasador; to je plod dvoletnega truda, trdega dela in udejstvovanja na različnih tekmovanjih in pri šolskih projektih. Za to so zaslužni tudi ostali nominiranci, saj smo večino projektov izvedli skupaj. Naziv je dobra popotnica za prihodnost in odpira nove poti na moji poti.'' Maja pa je ob tem dodala: ''Zmaga mi pomeni veliko, predvsem z vidika zastopanja šole, ki mi je v kratkih dveh letih ogromno dala. Z največjim veseljem jo bom predstavljala, saj sem v času študija pridobila neprecenljive izkušnje, odprla mi je možnosti za zaposlitev in mi dala ogromno praktičnega znanja.''

Za kulinarično piko na i je poskrbela ekipa Restavracije Sedem s chefom Sebastjanom Plevčakom, ki je v video prispevku predstavil postopek priprave in recept za odličen tatarc iz rdeče pese. Lani je naziv Ambasador prejel Jure Dretnik, ambasador dobrega počutja pa je bil Žiga Sledič.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta