(FOTO) V mariborski Cafovi se obeta hud kuharski spopad

Denis Živčec Denis Živčec
11.12.2019 14:55

Družabno bo ulico, ki počasi dobiva novo podobo, krstil tradicionalni Cafoodfest, na katerem bodo študentje pripravljali inovativne ulične jedi.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Direktorica VSGT Maribor dr. Tanja Angleitner Sagadin (desno) in predavateljica Mojca Polak v zimskem paviljonu Glažuta, ob priznanjih, ki so jih na uglednih domačih in tujih tekmovanjih osvojili študenti.
Igor Napast

Cafova ulica se počasi sestavlja, kmalu pa jo bo krstil tudi prvi večji družabni dogodek, ki ga bo tradicionalno tik pred prazniki pripravila Višja strokovna šola za gostinstvo in turizem Maribor (VSGT). Ta bo spet zakuhala svoje priljubljeno ulično kuharsko tekmovanje Cafoodfest, ki velja za enega najbolj simpatičnih decembrskih podvigov v mestu. Vse do zadnjega niso vedeli, na kaj bodo sploh postavili svoje stojnice, saj so v zadnjih dneh v ulici potekala intenzivna gradbena dela, a zdaj so vendarle najavili, da se bo najbolj neusmiljena kuharska bitka te zime vila v torek, 17. decembra, vroč finale z razglasitvijo zmagovalcev pa bo dan kasneje. Oba dneva se bo dogajanje začelo ob 16.00 in vrhunec prvi dan doživelo ob 19.00, drugi dan pa ob 20.00. Poleg študentov VSGT bodo goste kulinarično razvajali tudi študenti Višje strokovne šole IC Piramida.

Direktorica VSGT Maribor dr. Tanja Angleitner Sagadin in predavateljica Mojca Polak s študenti na predstavitvi Cafoodfesta 2019 v zimskem paviljonu Glažuta na vrtu restavracije Sedem.
Denis Živčec
Študent Jure Dretnik je s kločevimi nudlni navdušil Evropo.
Matic Borković
Mal'ca koroških koscev - Kločevi nudlni, jed, s katero je mladi chef Jure Dretnik na prestižnem tekmovanju na Rodosu osvojil drugo mesto.
Denis Živčec
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta