Vseslovenska prostovoljska akcija sadnje dreves Pomladimo gozdove 2024

Igor Selan Igor Selan
07.03.2024 14:04

Pomladimo gozdove je najbolj množična prostovoljska akcija sadnje v Sloveniji.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Letošnja akcija bo potekala v soboto, 6. aprila, med 9. in 12. uro istočasno na petih lokacijah po Sloveniji, med temi tudi v Lovrencu na Pohorju.
Nejc Strojnik

Družba Slovenski državni gozdovi (SiDG) letos organizira že 5. vseslovensko prostovoljsko akcijo Pomladimo gozdove, ki je najbolj množična prostovoljska akcija sadnje v Sloveniji. Letošnja akcija bo potekala v soboto, 6. aprila, med 9. in 12. uro istočasno na petih lokacijah po Sloveniji. Kot vedno bo ena od lokacij tudi na Štajerskem, prostovoljce letos vabijo, da se jim pridružijo v Lovrencu na Pohorju.

V letošnji akciji bodo v enem dnevu skupaj posadili 10 tisoč drevesnih sadik, od tega na Pohorju dva tisoč sadik bukve, jelke in gorskega javorja. Zbirno mesto bo na parkirišču pri Tovarni kos in srpov v Lovrencu na Pohorju, od koder se bodo z avtomobili odpravili naprej po makadamski lokalni cesti do lokacije sadnje. Prostovoljci morajo orodje (rovnice, motike, kramp ipd) prinesti s seboj, pri čemer sadijo v paru. "Sadnja dreves je enostavno opravilo, ki je primerno za vse generacije. Prostovoljci potrebujejo ustrezno obutev, zaželene so tudi delovne rokavice. Pred začetkom akcije bodo gozdarji SiDG in Zavoda za gozdove Slovenije izvedli demonstracijo pravilne sadnje in udeležence med sadnjo tudi usmerjali," so v napovedi akcije zapisali v SiDG.

Vse, ki se nameravajo akcije udeležiti, prosijo, da zaradi lažje organizacije dogodka udeležbo obvezno prijavijo prek spletne prijavnice na spletni strani www.sidg.si

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta