Z novim letom nova širitev plačljivih belih parkirnih con v Mariboru

Igor Selan Igor Selan
07.12.2023 13:20

Parkiranje bo po novem potrebno plačati v Lavričevi in Kamniški ulici ter na Koroški cesti pri študentskem kampusu

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Po novem letu bo za uro parkiranja v Lavričevi ulici treba odšteti en evro na uro
Andrej Petelinsek

Mestna občina Maribor se je odločila za novo širitev belih, torej plačljivih parkirnih con. S 1. januarjem bo tako belo cono vzpostavila v Lavričevi ulici (cona 6), kjer bo za parkiranje treba odšteti en evro na uro (cena dovolilnice za dve leti znaša 180 evrov).

8. januarja pa bo občina belo cono uvedla tudi v Kamniški ulici (cona 7), kjer bo za eno uro parkiranja prav tako potrebno odšteti en evro (cena dovolilnice za dve leti 150 evrov) in na območju študentskega kampusa na Koroški cesti, kjer bo ena ura parkiranja znašala 60 centov. Na vseh omenjenih lokacijah bo občina postavila tudi nove parkomate. "Uporabnike pozivamo, da zaradi lažje in enostavnejše uporabe koristijo mobilno aplikacijo za plačevanje parkiranja EasyPark. Spremembe se izvajajo predvsem zaradi trajnostnega upravljanja mirujočega prometa in boljših pogojev za stanovalce v centru mesta. Stanovalcem na lokacijah širitve bele cone svetujemo, da čim prej pridobijo dovolilnico za parkiranje," ob napovedi širitve belih com sporočajo iz mariborske občine. Vloga in dodatne informacije so dosegljive tukaj.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta