Parkiranje v Melju: Doslej brezplačna parkirišča od danes plačljiva, možen bo tudi mesečni najem

Gregor Grosman Gregor Grosman
07.11.2023 09:10

Spremembe parkirnega režima se izvajajo predvsem zaradi trajnostnega upravljanja mirujočega prometa in boljših pogojev za stanovalce v centru mesta, so pojasnili na MOM.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Gregor Grosman

Na manjšem parkirišču v bližini podhoda do peronov na Meljski strani mariborske železniške postaje, ki sprejme 16 vozil, je od danes za parkiranje jeklenih konjičkov potrebno plačati. Z Mestne občine Maribor so sporočili, da 7. novembra stopi v veljavo plačljiv režim parkirnih površin. MOM je uredila tako imenovano belo cono, cena parkiranja znaša 0,60 evra za uro parkiranja, možen pa bo tudi mesečni najem parkirnih mest.

(VIDEO in FOTO) Mestni inšpektor: Za hišo v Melju imeli divje parkirišče in smetišče

Parkirišče se nahaja v Melju na križišču Meljske ceste z Dovozno cesto, v prehodnem obdobju, ki bo trajalo naslednjih sedem dni, pa bodo vsa nepravilno parkirana vozila nadzorniki prometa obveščali o novem parkirnem režimu. V preteklih dneh so parkirišče ustrezno uredili z vertikalno in horizontalno prometno signalizacijo, odstranili so smeti, na katere so opozarjali okoliški stanovalci, Snaga je izvedla tudi zeleni obrez.

Google Zemljevidi

Na MOM stanovalcem na lokacijah širitve bele cone svetujejo, da čim prej pridobijo dovolilnico za parkiranje. Vlogo in dodatne informacije za izdajo najdejo na tej povezavi.

Gregor Grosman
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta