Za strokovnega direktorja UKC Maribor se potegujeta dva zdravnika

Jana Juvan Jana Juvan
11.03.2022 17:40

Na razpis za strokovnega direktorja UKC Maribor naj bi se prijavila dosedanji strokovni direktor Matjaž Vogrin in nekdanja predstojnica pediatrije Nataša Marčun Varda.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
20. aprila poteče mandat strokovnemu direktorju Univerzitetnega kliničnega centra Maribor. Predstavitev kandidatov za ta položaj bo v ponedeljek.

Sredi februarja so v UKC Maribor pričeli postopek izbire novega strokovnega direktorja, saj ortopedu dr. Matjažu Vogrinu 20. aprila poteče mandat. Kandidati so imeli na voljo deset dni za prijavo in po naših podatkih sta se za to odločila dva. Poleg Vogrina naj bi kandidaturo oddala tudi pediatrinja dr. Nataša Marčun Varda. Ker sta, kot kaže, oba oddala popolni vlogi, ki ju je pregledala izbirna komisija sveta zavoda, se bosta v ponedeljek s svojimi programi predstavila strokovnemu svetu, ki ga sestavljajo vsi predstojniki oddelkov in klinik v bolnišnici. Strokovni svet bo podal mnenje o njuni kandidaturi, nato pa bo svet zavoda na prihodnji seji odločal o imenovanju tistega, ki bo v naslednjih štirih letih zasedel mesto strokovnega direktorja.

Crnjac: Nikogar nisem nagovarjal

Matjaž Vogrin
Sašo Bizjak

Vogrina je h kandidaturi na mesto strokovnega direktorja leta 2018 povabil tedanji generalni direktor UKC Maribor dr. Vojko Flis. Pred tem je bil Vogrin predstojnik oddelka za ortopedijo, že leta vodi tudi Inštitut za medicino v športu na mariborski Medicinski fakulteti, kjer je hkrati predavatelj in vodja katedre za ortopedijo. Vogrin je javnosti sicer znan tudi kot zdravnik olimpijske in nogometne reprezentance ter nogometašev NK Maribor.

Nataša Marčun Varda
Andrej Petelinsek

Marčun Vardova je pediatrinja, ki se ukvarja predvsem z boleznimi ledvic pri otrocih. Je tudi nekdanja predstojnica pediatrične klinike UKC Maribor. Pred dvema letoma in pol se je znova potegovala za to mesto, a je Crnjac tedaj najprej na mesto vršilca dolžnosti imenoval njenega protikandidata dr. Jerneja Dolinška. Oba sta se nato znova prijavila za poln mandat, a je Crnjac znova izbral Dolinška.

Koga bo tokrat podprl pri imenovanju za strokovnega direktorja, s katerim bo v tandemu vodil bolnišnico vsaj do izteka svojega mandata, ki ga je nastopil lani poleti, nam Crnjac ni želel razkriti. Povedal je le, da sam nikogar ni nagovarjal h kandidaturi ter da se bo odločil po pregledu njunih programov in predstavitvi. Tudi Marčun Vardova svoje kandidature ni želela komentirati, Vogrin je bil za naše klice nedosegljiv.

Prvič dva kandidata

Je pa to prvič, da se v UKC Maribor za mesto strokovnega direktorja poteguje več kot en kandidat. Pred Vogrinom je bila strokovna direktorica ginekologinja dr. Darja Arko, ki jo je h kandidaturi povabil tedanji direktor dr. Gregor Pivec. Pred njo je mesto strokovnega direktorja prav tako na povabilo Pivca zasedal prav Crnjac, ki tudi ni imel protikandidata. Pred tem je bil strokovni direktor dr. Ivan Krajnc, ki je nato postal prvi dekan Medicinske fakultete, pred njim pa je tako funkcijo strokovnega kot poslovnega direktorja hkrati opravljal Pivec. Njegov predhodnik je bil dr. Rudi Turk.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Preberite celoten članek

Sklenite naročnino na Večerove digitalne pakete.
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.
  • Obiščite spletno stran brez oglasov.
  • Podprite kakovostno novinarstvo.
  • Odkrivamo ozadja in razkrivamo zgodbe iz lokalnega in nacionalnega okolja.
  • Dostopajte do vseh vsebin, kjerkoli in kadarkoli.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta