Zavod za turizem Maribor ostal brez direktorice: Doris Urbančič Windisch je dala odpoved

Igor Selan Igor Selan
06.08.2020 21:54

Po naših informacijah naj bi Doris Urbančič Windisch odstopila iz osebnih razlogov.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Doris Urbančič Windisch je Zavod za turizem Maribor vodila od leta 2017
Andrej Petelinšek

Zavod za turizem Maribor je ostal brez direktorice, Doris Urbančič Windisch je namreč sredi tega tedna dala odpoved. Po naših informacijah je Urbančičeva odstopila iz osebnih razlogov: "Glede na dolgoletne izkušnje v turizmu, kar 25 let, odhajam novim izzivom naproti. Še naprej pa si bom, tako kot doslej, nedvomno prizadevala za promocijo mariborskega, štajerskega in slovenskega turizma, saj turizem zame predstavlja veliko več kot le delo, je moj način življenja, ki ga z veseljem opravljam,” je sporočila Urbančičeva. Na občini odstopa direktorice ne komentirajo, sporočili so le, da so z njim seznanjeni. Ni pa še z odstopom seznanjen svet zavoda. Predsednik sveta Zdravko Luketič je sicer nedosegljiv, podpredsednik Željko Vogrin pa je povedal: "O odstopu vem le to, kar sem prebral v medijih."
Urbančičeva je zavod vodila od marca leta 2017, ko je na direktorskem mestu zamenjala Janjo Viher, ki je odstopila zaradi zdravstvenih težav. Njena najresnejša protikandidatka je bila sedanja podžupanja Alenka Iskra, imenovanje pa ni potekalo gladko, dobila je sicer večino v svetu zavoda, a se je zoper njeno imenovanje izreklo kar 14 zaposlenih od 15. Tudi v mestnem svetu je pred potrditvijo potekala pestra debata, saj že na začetku ni bila po godu ekipe takratnega župana Andreja Fištravca, ki je mimo razpisa vodila razgovor z nekaterimi kandidati za direktorja zavoda. Urbančičeva je na koncu dobila dovolj glasov v mestnem svetu predvsem s podporo stranke NLS Franca Kanglerja. Tako ne preseneča, da je ta v četrtek na twitterju zapisal, da je v Mariboru turizem druga žrtev Arsenovičevega megalomanskega projekta holdinga.
​Konec leta se sicer izteka mandat tudi svetu zavoda. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta