A veste, kaj imajo skupnega Argeta, Adidas in Pepsi?

M. S.
07.03.2022 06:35

S kolekcijo NFT-jev, ki jo sestavlja 21 nezamenljivih žetonov pod skupnim imenom Argettyji, se tradicionalna znamka podaja v digitalni svet. Za brezplačne NFT-je se bo lahko potegoval vsak.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Za zdaj so razkrili identiteto enega od Argettyjev, to je Argetty Digital. Celotna kolekcija Argettyjev bo zaživela 9. marca na Argetinem Instagram profilu ob 21. uri.
Atlantic Grupa

Argeta je napovedala prodor v inovativen in razburljiv svet nezamenljivih žetonov, bolje znanih kot NFT (ang. non-fungible token). Argeta se bo tako pridružila peščici svetovnih blagovnih znamk z lastno kolekcijo NFT-jev - s tem pa bo premaknila še eno pomembno mejo, saj bo postala prva blagovna znamka v hitro spreminjajočem se sektorju potrošniškega blaga (t.i. FCMG) v naši regiji z lastno kolekcijo NFT-jev.

Čeprav je Argeta blagovna znamka s tradicijo, se znajde tudi v hitro spreminjajočem se svetu sodobnih tehnologij. To bo potrdila v sredo, 9. marca, ko bo svojo dozo paštete prenesla v digitalni svet, ki dobiva nove razsežnosti. Z umestitvijo svoje blagovne znamke v novi tehnološki prostor Web3.0, se bo Argeta pridružila peščici svetovnih znamk, kot so Facebook (Meta), Adidas, NBA in Pepsi Co.

"Argeta je pripravljena na nove čase in želi slediti svojim oboževalcem, ne glede na to, kje živijo svoje življenje - v digitalnem ali fizičnem svetu," je izid kolekcije NFT komentiral Enzo Smrekar, podpredsednik Atlantic Grupe za delikatesne namaze, Donat in internacionalizacijo. Čeprav se v podjetju zavedajo, da je skepticizem do novih tehnologij pričakovan, jih to ne skrbi: "Verjamemo, da si bo še konkurenca zaželela imeti enega od Argettyjev," je dejala Živa Deu, vodja digitalne strategije v strateškem poslovnem področju delikatesni namazi v Atlantic Grupi.

Slovenija je kot prva država na svetu izdala NFT žetone. Kdo jih je dobil?

Argetino kolekcijo NFT-jev sestavlja 21 nezamenljivih žetonov pod skupnim imenom Argettyji. Za brezplačne NFT-je se bo lahko potegoval vsak: "Želimo doseči, da bi lahko vsak izkoristil to priložnost in se potegoval za izkušnjo novega sveta ter postal ponosni lastnik NFT-ja," je pojasnila Petra Čadež, direktorica marketinga v strateškem poslovnem področju delikatesni namazi v Atlantic Grupi. 

Na Argeti so na tej točki razkrili identiteto enega od Argettyjev, to je Argetty Digital. Celotna kolekcija Argettyjev pa bo zaživela  9. marca na Argetinem Instagram profiluob 21. uri. Na voljo bo 21 unikatnih Argettyjev, za lastništvo pa se lahko poteguje prav vsak uporabnik družbenih omrežij. Vse, kar bodo morali ljubitelji Argete storiti, je, da s komentarjem pod objavo na družbenih omrežjih prepričajo Argetino skupnost, da si zaslužijo postati lastnik Argetinega NFT-ja.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta