Kaj je podjetniški pospeševalnik? Okolje, kjer vaš posel dobi pospešek

Mitja Sagaj Mitja Sagaj
08.06.2022 22:00

V Večeru skupaj s partnerji vabimo k prijavam v program Moje podjetje = Moj uspeh, kjer vas, mlada podjetja, čaka strokovna mentorska pomoč in ustrezna medijska izpostavljenost

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Katapult, ki je zdaj prisoten v Trbovljah in Ljubljani, je nabolj znan hardverski pospeševalnik pri nas. Pomaga torej predvsem podjetjem, ki izdelujejo fizične produkte.
Arhiv podjetja

Y Combinator, Techstars, 500 Startups, I/O Ventures, Dream it Ventures ... so vam imena znana? Podjetnikom skoraj zagotovo so. Gre za največje podjetniške inkubatorje na svetu. Organizacije, ki torej nudijo podporo in idealne pogoje za razvoj posla številnim podjetjem, predvsem na začetku poslovne poti. Tudi v Sloveniji je podjetniških inkubatorjev že kar nekaj, njihova zgodovina sega več kot dve desetletji v preteklost in v njih so se razvila številna uspešna podjetja. Podobno velja tudi za podjetniške pospeševalnike, ki pa so programi vsebinske podpore za razvoj podjetij.

Pospeševalniki so časovno omejeni in skupinski programi, ki vključujejo mentorsko podporo in izobraževanje, vrhunec pa praviloma dosežejo z javnim dogodkom, kjer udeleženci predstavijo svoje delo s kratkimi nagovori (ki jim v angleščini rečemo pitch). Medtem ko se tradicionalni podjetniški inkubatorji, ki jihskozi določene programe financira vlada; pri nas je danes že 20 tako imenovanih subjektov inovativnega okolja (SIO), ki jih preko agencije SPIRIT podpira ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo.

Imate izziv na podjetniški poti? Prijavite se zdaj!

Če ste podjetje v zgodnji fazi, ki želi rasti, je inkubator lahko odlično spodbudno okolje za razvoj posla, pospeševalniški program pa izjemna priložnost za pospešek vašemu poslu. Predvsem zato, ker v pospeševalniškem programu pogosto sodelujejo strokovnjaki različnih podorčij, ki lahko podjetnikom pomagajo z dragocenimi nasveti in deljenjem lastnih izkušenj, ki lahko podjetnikom prihranijo marsikatero modrico.

Cilji poslovnega pospeševalnika so predvsem pomagati podjetjem, vključenim v program, da hitro zrastejo in postanejo dobičkonosna, v primeru naložbe pa tudi povrniti svojo naložbo. A do tega, da je podjetje pripravljeno na naložbo tveganega kapitala je treba še priti, kar zahteva razvoj podjetja do določene stopnje.

Za začetek je pomembna predvsem strokovna podpora pri reševanju določenih izzivov na poti, ključni so tudi morebitni poslovni stiki, ki jih mentorji lahko zagotovijo podjetnikom. V Večeru se zavedamo pomena podpore mladih (zagonskih) podjetij na začetku poti, zato smo skupaj s partnerji A1, Consilium, pravno svetovanje, Kadrovska asistenca, Lidl Slovenija, Lunos, Nova KBM, Original, kreativni marketing in Zavarovalnica Sava vzpostavili odličen program podpore, ki je za mlada podjetja z izzivi na voljo povsem brezplačno.

Imate pravni ali kadrovski izziv? Bi želeli pospešiti svojo prodajo? Se širite na tuji trg? Iščete učinkovito marketinško metodo za doseganje kupcev? Bi želeli zaščititi intelektualno lastnino? Razvijate spletno trgovino? Se digitalizirate? Strokovnjaki projekta Moje podjetje = Moj uspeh vam lahko pomagajo. Vse, kar morate storiti, je, da se prijavite do ponedeljka, 25. julija, strokovno komisijo prepričate s svojim pitchem in sodelovanje se začne.

Prijavite se zdaj tukaj!

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta