Kibernetsko varnost morajo uresničevati vsi zaposleni v podjetju

M. S.
30.08.2024 16:03

Cyber kamp je ob podpori tehnološkega velikana Huaweija na svoji prvi izvedbi gostil 40 dijakov in dijakinj iz celotne Slovenije. Kaj so počeli in kaj novega so spoznali mladi v zvezi s kibernetsko varnostjo?

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Mladi so se spoznavali z zaščito pred spletnimi napadi in s kibernetsko varnostjo na splošno.
Gea College

GEA College je bila ta teden prizorišče 1. poletnega Cyber kampa za dijake in dijakinje s poudarkom na tehnološki varnosti mladih. Cyber kamp je potekal v sodelovanju s Sekcijo za kibernetsko varnost pri Združenju za informatiko in telekomunikacije, ki deluje pod okriljem Gospodarske zbornice Slovenije, in Fakulteto za računalništvo in informatiko. Glavni sponzor projekta je Huawei.

Skozi zanimiva predavanja, interaktivne delavnice in z reševanjem realnih izzivov se je 40 dijakov in dijakinj iz celotne Slovenije, udeležencev prvega Cyber kampa, spoznavalo z zaščito pred spletnimi napadi in s kibernetsko varnostjo na splošno. Na dogodku so mlade pozdravili tudi predstavniki sodelujočih partnerskih podjetij, ki so jim predstavili praktične primere iz industrije, kar je mladim omogočilo vpogled v realno delovno okolje in izzive, s katerimi se bodo morda srečevali v prihodnosti, če se bodo odločili za kariero na področju tehnologije in kibernetske varnosti.

Kibernetska varnost je skupni cilj

"Kibernetska varnost v digitalni družbi je skupni cilj vseh posameznikov in organizacij. Tudi zato je zelo pomembno, da o kibernetski varnosti ozaveščamo mlade in v Huawei smo se z veseljem odzvali povabilu za podporo projektu CyberCamp," je dejala Gordana Kisilak, vodja javnih zadev in korporativnega komuniciranja v podjetju Huawei Technologies Ljubljana ter članica Women4Cyber Slovenija, ki je na Cyber kampu mlade udeležence navdihnila z interaktivnim predavanjem.

Na primeru globalnega tehnološkega podjetja Huawei je Gordana Kisilak predstavila, kako kibernetsko varnost uresničujejo vsi zaposleni v podjetju in kako je integrirana v vse procese, storitve in izdelke podjetja,
Gea College

Prav na primeru globalnega tehnološkega podjetja Huawei je Gordana Kisilak predstavila, kako kibernetsko varnost uresničujejo vsi zaposleni v podjetju in kako je integrirana v vse procese, storitve in izdelke podjetja, po svojem predavanju pa je mladim v sproščenem pogovoru odgovarjala na vprašanja.

Huawei v Sloveniji podpira mlade tehnološke talente

Huawei v skladu s svojo dologorčno strategijo podpira mlade tehnološke talente v Sloveniji. Slovenski predstavniki se od leta 2020 naprej vsako leto udeležujejo globalno priznanega programa družbene odgovornosti Seeds for the Future. Namen projekta je razvoj mladih lokalnih talentov, deljenje znanja, povečanje prepoznavnosti sektorja IKT med mladimi in spodbujanje gradnje skupnosti.

Huawei v skladu s svojo dologorčno strategijo podpira mlade tehnološke talente v Sloveniji.
Gea College

Z izbiro mladih talentov z vsega sveta program mladim omogoča pomembno platformo za razumevanje inovacij v panogi, izkušnje medkulturnih izmenjav in spodbujanje podjetniškega duha med mladimi. Huawei vsako leto organizira tudi Poletno šolo za ženske voditeljice v digitalni dobi, ki se je vsako leto udeleži tudi slovenska predstavnica. Letošnja različica poletne šole je konec julija potekala v Varšavi.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta