Huaweieva Poletna šola za ženske voditeljice v digitalni dobi. Vabijo tudi udeleženke iz Slovenije

M. S.
25.03.2024 06:00

Program bo tekom enotedenskega intenzivnega usposabljanja, primerljivega s študijskimi programi MBA na vodilnih univerzah, ponovno združil številne svetovno priznane strokovnjake, vodilne mislece in mentorje.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Številne diplomantke Šole za ženske voditeljice (na posnetku udeleženke lanske šole v Valencii) danes zasedajo pomembne položaje v tehnologiji, poslu, globalni politiki in akademski sferi, prispevajo k prestižnim institucijam in mednarodnim organizacijam.
Arhiv podjetja

Tehnološki velikan Huawei četrto leto zapored organizira Poletno šolo za ženske voditeljice v digitalni dobi, ki bo od 21. do 26. julija potekala v Varšavi na Poljskem. Program bo tekom enotedenskega intenzivnega usposabljanja, primerljivega s študijskimi programi MBA na vodilnih univerzah, ponovno združil številne svetovno priznane strokovnjake, vodilne mislece in mentorje. Huawei k prijavam vabi tudi udeleženke iz Slovenije.

Poletna šola za ženske voditeljice v digitalni dobi je del Huaweieve širše izobraževalne iniciative Seeds for The Future (v prevodu Semena za prihodnost) in sledi prizadevanjem podjetja za pospeševanje digitalne vključenosti in zmanjševanje razlik med spoloma. Njihov cilj je vzpostaviti platformo, na kateri lahko ženske uspevajo in vodijo Evropo proti bolj vključujoči in trajnostni digitalni prihodnosti.

K prijavi vabijo tudi slovenske udeleženke, neodvisna žirija, ki jo sestavljajo poslovneži, akademiki, politični odločevalci, zagovorniki enakosti in predstavniki civilne družbe iz celotne Evrope, pa bo izbrala 29 udeleženk, ki bodo prejele polne štipendije za enotedenski program. Izbrane bodo iz vsake izmed 27 držav članic EU, nekaj dodatnih prostih mest je na voljo za predstavnice Zahodnega Balkana in Ukrajine.

Angažma žensk je nujen za trajnostno, pravično in konkurenčno družbo

Marc Angel, podpredsednik Evropskega parlamenta, ki je tudi član žirije, je pohvalil ambicije programa in poudaril potrebo po spodbujanju digitalnih veščin in izobraževanja, izzivanju digitalnih stereotipov in zagovarjanju več ženskih podjetnic. "Trajnostno, pravično, konkurenčno in pošteno gospodarstvo ter družba resnično zahtevata aktivno angažiranje žensk," je prepričan.

"Ženske igrajo ključno vlogo pri oblikovanju jutrišnjega sveta in prav njihove edinstvene veščine ter talenti lahko zagotovijo, da bodo prihajajoča orodja in strukture koristili vsem," pa je dejala Berta Herrero Estalayo, vodja za enakost, raznolikost in vključenost pri podjetju Huawei Europe ter direktorica Šole za ženske voditeljice v digitalni dobi. "Najbolj sem ponosna, da naše šole zagotavljajo polne štipendije kandidatkam, ki prihajajo iz različnih okolij in geografskih območij, s čimer učinkovito prenašajo vizijo enakih možnosti v konkretno realnost," je dodala.

Številne diplomantke zasedajo pomembne položaje v gospodarstvu, politiki ...

Programi European Leadership Academy so od ustanovitve leta 2021 prejeli več kot 9000 prijav iz cele Evrope, kar jih uvršča med vodilne priložnosti za ženske, ki si prizadevajo oblikovati prihodnost tehnologije. Moduli zajemajo različne teme, vključno z voditeljstvom, etiko umetne inteligence, javnim nastopanjem, nastajajočimi tehnologijami, trajnostjo, podjetništvom, raznolikostjo, odprtim inoviranjem, prehodom od humanistike do področja STEM (znanost, tehnologija, inženiring, matematika), globalnim sodelovanjem, kibernetsko varnostjo in upravljanjem projektov.

K prijavi vabijo tudi slovenske udeleženke, neodvisna žirija, ki jo sestavljajo poslovneži, akademiki, politični odločevalci, zagovorniki enakosti in predstavniki civilne družbe iz celotne Evrope, pa bo izbrala 29 udeleženk, ki bodo prejele polne štipendije za enotedenski program.
Arhiv podjetja

Številne diplomantke Šole za ženske voditeljice danes zasedajo pomembne položaje v tehnologiji, poslu, globalni politiki in akademski sferi, prispevajo k prestižnim institucijam in mednarodnim organizacijam, kot so MIT, Združeni narodi in Evropska komisija, ena izmed diplomantk pa je tudi najmlajša poslanka v estonskem parlamentu.

Gordana Kisilak, vodja javnih zadev in korporativnega komuniciranja pri Huaweiu Slovenija ter nacionalna koordinatorka programa Seeds for The Future računa na to, da bo tudi na letošnji poletni šoli na Poljskem izjemna predstavnica iz Slovenije. "Iniciative, kakršna je Huaweieva Poletna šola za ženske voditeljice, so pomembne, saj na ta način skupaj gradimo enakovrednejši in vključujoč digitalni svet. Tudi v Sloveniji statistike kažejo, da bo potrebno še veliko narediti, da zmanjšamo vrzel. Za uspešen zeleni in digitalni prehod potrebujemo sodelovanje in vključenost," pravi Kisilak.

Prijave so odprte do 30. aprila 2024, kandidatke pa jih lahko oddajo preko spletne povezave: https://www.europeanleadershipacademy.eu/.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Preberite celoten članek

Sklenite naročnino na Večerove digitalne pakete.
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.
  • Obiščite spletno stran brez oglasov.
  • Podprite kakovostno novinarstvo.
  • Odkrivamo ozadja in razkrivamo zgodbe iz lokalnega in nacionalnega okolja.
  • Dostopajte do vseh vsebin, kjerkoli in kadarkoli.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta