Program Seeds for the Future 2024 se s spleta seli v Rim. Odprte so prijave, tudi za predstavnike iz Slovenije

Vsebino omogoča Huawei Vsebino omogoča Huawei
22.05.2024 10:53

Digitalizacija, inovacije, podjetništvo in trajnost so teme, ki bodo letos v osporedju globalno priznanega programa družbene odgovornosti, ki si prizadeva razviti lokalne talente, deliti znanje in povečati prepoznavnost sektorja IKT

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Huawei program Seeds for the Future, Rim
Arhiv Večera

Program Seeds for the Future se letos s spleta seli v Rim. Med 1. in 5. julijem 2024 se bodo v Italiji na edinstvenem programu za študente zbrali predstavniki evropski držav, med njimi pa bodo tudi trije predstavniki Slovenije. Študentke in študenti se lahko prijavijo do vključno 31. maja 2024, tri posameznike, ki bodo Slovenijo zastopali v Rimu, pa bo izbrala strokovna komisija. Krovne teme, ki jih Seeds for the Future nagovarja v letu 2024, so digitalizacija, inovacije, podjetništvo in trajnost.

Seeds for the Future je globalno priznan program družbene odgovornosti, ki si prizadeva razviti lokalne talente, deliti znanje, povečati prepoznavnost sektorja IKT med mladimi in spodbujati gradnjo skupnosti. Z izbiro mladih talentov z vsega sveta program mladim ponuja pomembno platformo za razumevanje inovacij v panogi, izkušnje medkulturnih izmenjav in spodbujanje podjetniškega duha med mladimi.

Globalni program Seeds for the Future deluje od leta 2008. V teh letih se je programa udeležilo več kot 15.000 študentk in študentov iz 139 držav, Slovenija pa v programu sodeluje od leta 2020. Program poteka v obliki kratkega programa MBA, na koncu katerega udeleženci, ki ga uspešno zaključijo, prejmejo tudi certifikat.

Slovenijo bodo v Rimu predstavljali trije predstavniki

Regionalni dogodek Seeds for the Future bo med 1. in 5. julijem 2024 potekal v Rimu, nanj pa se bodo uvrstile tri študentke oz. študenti, ki bodo s svojo prijavo najbolj prepričali strokovno komisijo. Program v Rimu bo udeležencem ponudil pester nabor predavanj, delavnic, projektnega dela in seveda druženja. Udeleženci pa bodo vključeni tudi v globalni alumni klub Seeds for The Future.

Prijava mora biti sestavljena iz motivacijskega pisma in življenjepisa, v prijavno sporočilo pa prijavitelji zapišejo ime in priimek, datum rojstva, ime fakultete in smer študija, študijsko povprečje prejšnjega študijskega leta, ter kontaktne podatke (elektronski naslov in telefonsko številko). Prijavo s pripisom Seeds For The Future 2024 lahko kandidati pošljejo na elektronski naslov huaweislovenia@huawei.com do vključno 31. maja 2024.

Za vse prijavljene študente in študentke iz Slovenije bo v juniju organizirano srečanje in obisk sedeža podjetja Huawei Slovenija v Ljubljani.

Odlične izkušnje dosedanjih udeležencev

"Seeds for the Future je bil izjemna priložnost in resnično transformativna izkušnja. Ponudil je izjemno platformo, na kateri so potekale miselno vzpodbudne razprave in poglobljene delavnice. Strokovnjaki, ki so sodelovali na teh dogodkih, so bili resnični vizionarji na svojih področjih, ki so z velikodušnostjo delili svoje dragocene ideje, vpoglede in izkušnje z nami," je dejal Milan iz generacije 2023.

Simona iz generacije 2022 pa je povedala: "Sodelovanje v programu Seeds for the Future 2022 je bila odlična izkušnja. Program ponuja širok spekter priložnosti. Delitev znanja z uporabo novih, inovativnih učnih metod je bila zame ena najpomembnejših. Pridobila sem nova znanja na področjih trendovskih tem, kot so 5G, umetna inteligenca, računalništvo v oblaku in kibernetska varnost. Skozi program smo imeli tudi priložnost spoznati strokovnjake z različnih področij, se naučiti razvijati in predstaviti tehnološko podprt poslovni načrt. Imela sem tudi priložnost izboljšati svoje vodstvene sposobnosti med tekmovanjem Tech4Good."

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.