Platforma Glovo se umika iz Slovenije. Kaj so razlogi in kaj bo z zaposlenimi?

Mitja Sagaj Mitja Sagaj
30.04.2024 12:14

Odločitev o prenehanju poslovanja na slovenskem trgu temelji na ponovni oceni prednostnih naložb podjetja

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Glovo je na slovenski trg vstopil leta 2021 s prevzemom slovenskega startupa Ehrana.
Profimedia

"Pozdravijeni. Obveščamo, da od 10. maja (od 22.00) podjetje Glovo ne bo več nudilo storitev dostave v Sloveniji. Odločitev o prenehanju poslovanja v tej državi temelji na ponovni oceni naših prednostnih naložb. Glovo bo do 10. maja do 22.00 izvajal običajne storitve. Ekipa za pomoč strankam bo svoje storitve podaljšala do 31. maja in vam pomagala pri vseh morebitnih vprašanjih. Zahvaljujemo se za vsa vaša naročila na aplikaciji Glovo. Hvaležni smo za priložnost, da smo vam lahko dostavljali vse - od dostave hrane do živil v vaših krajih."

S tem sporočilom, ki zdaj pričaka uporabnike aplikacije Glovo podjetje za dostavo svojim uporabnikom sporoča, da se po vsega treh letih od nastopa na slovenskem trgu umika iz naše države. Kot je pojasnila Ana Fraile, generalna direktorica družbe Glovo Slovenija, so odločitev, da prenehajo delovati v Sloveniji, sprejeli po temeljitem premisleku. Podjetje Glovo bo namreč v prihodnje svoje naložbe usmerilo v krepitev položaja v 23 državah, v katerih deluje, "kar nam bo omogočilo boljše storitve za milijone strank, ki vsak dan uporabljajo aplikacijo Glovo". Ob tem se je direktorica v imenu podjetja tudi zahvalila ekipi in lokalnim deležnikom, strankam, partnerjem in dostavljavcem, za njihovo predanost in prispevek k rasti družbe Glovo v Sloveniji v zadnjih letih.

V podjetju uporabnikom pojasnjujejo, do kdaj je še mogoče uporabljati njihove storitve.
Posnetek zaslona

Hkrati se v podjetju zavezujejo, da bodo za vse, ki jih to zadeva, zagotovili čim bolj gladek postopek prenehanja poslovanja podjetja v Sloveniji. Gre za zavezo, da bo podjetje v prehodnem obdobju podpiralo svoje zaposlene, in sicer na način, da jim bo pomagala iskati ustrezna delovna mesta v drugih pisarnah Glova in z zagotavljanjem odpravnin, ki presegajo zakonski minimum. Vsi dostavljavci, partnerji in stranke bodo obveščeni o zaprtju, so še sporočili iz podjetja.

Spomnimo, v Španiji ustanovljeni Glovo, ki je danes del velike nemške skupine Delivery Hero, je na slovenski trg vstopil s prevzemom slovenskega startupa Ehrana. Podjetje so leta 2011 ustanovili Borut Markelj, Jernej Janežič in Žiga Lesjak.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta