Podravsko podjetje leta 2022: Katero podjetje bo nasledilo Impol

Mitja Sagaj Mitja Sagaj
09.11.2023 05:00

Bralci in bralke Večera tudi letos izbirate med petimi nominiranci, izstopajočimi podjetji v regiji, ki so tako ali drugače zaznamovala lansko leto. A le eno od njih čaka laskavi naslov najboljšega.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Tudi letos lahko, bralke in bralci Večera, izberete podjetje, ki je po vašem mnenju lani najbolj izstopalo v Podravju.
Andrej Petelinšek

Javno podjetje Snaga, Dravske elektrarne Maribor, Cestno podjetje Ptuj, Tenzor in Nomnio so letošnji nominiranci že osmega izbora za Podravsko podjetje leta, tokrat z letnico 2022. Uredništvo Večera tudi letos, osmo leto zapored, v sodelovanju s prvo bonitetno agencijo - EBONITETE.SI izpostavlja najboljša podjetja v Podravju, najboljšim v kategorijah mikro in malo podjetje Podravja, srednje podjetje Podravja in veliko podjetje Podravja, ki jih izbere strokovna komisija, pa se vsako leto pridruži tudi zmagovalec po izboru bralk in bralcev Večera. Katero od naštetih podjetij bo torej nasledilo slovenskobistriški Impol, Podravsko podjetje leta 2021?

Impol je bil lani kar dvakratni zmagovalec, saj je bil tudi najboljše veliko podjetje Podravja po izboru strokovne komisije. Pester je nabor letošnjih nominirancev, med njimi so veliko državno podjetje, občinsko javno podjetje, družinsko podjetje in tudi mlado zagonsko podjetje. Javno podjetje Snaga, del Skupine Javnega holdinga Maribor, ni le zanesljiv partner za izvajanje javne gospodarske službe ravnanja z odpadki devetim občinam, pač pa tudi poslovno uspešno podjetje, ki je v lanskem letu, predvsem po zaslugi dobrega delovanja sortirnice odpadkov, doseglo kar 1,1 milijona evrov čistega dobička.

Kljub slabši hidrologiji v lanskem letu so Dravske elektrarne dosegle 13,8 milijona evrov čistega poslovnega izida, ob tem pa izvedle še za 17,3 milijona evrov investicij. Hkrati družba v lasti Holdinga Slovenske elektrarne svoj ambiciozni investicijski cikel nadaljuje tudi v letošnjem letu, in sicer s posodabljanjem verige hidroelektrarn in urejanje vodotoka reke Drave ter vlaganjem v nov obnovljive vire energije. Cestno podjetje Ptuj, ki je v lanskem letu še povečalo število zaposlenih in zdaj zaposluje že več kot 250 ljudi, je hkrati za skoraj 35 odstotkov povečalo prihodke in prvič preseglo milijon evrov čistega poslovnega izida.

Strateški partner projekta

Za kar več kot polovico glede na leto 2021 pa je v lanskem letu svoje prihodke povečalo podjetje Tenzor, uspešno družinsko podjetje, ki je nastalo v garaži. Družba, ki letos praznuje tri desetletja poslovanja, je uspešen sistemski integrator naprednih tehničnih rešitev na področju varnostnih sistemov za varovanje ljudi in premoženja, pa tudi inteligentnih transportnih sistemov, avtomatizacije zgradb in sistemov upravljanja hotelskih ter objektov za velnes. Vidno rast prihodkov zadnja leta beleži tudi podjetje Nomnio, kjer mladi inženirji nenehno iščejo rešitve za izboljšanje produktov in dodajanje novih vrednosti že obstoječim rešitvam. Izjemno priznanje njihovemu dobremu delu je tudi partnerstvo z nemškim velikanom Viessmannom, ki je prepoznal potencial prebojnih rešitve Nomnia na področju pametnega in energetsko učinkovitega bivanja.

H glasovanju za vašega favorita vas vabimo do petka, 17. novembra, poleg tiskanih dopisnic lahko glasujete tudi preko spleta, vse zmagovalce letošnjega izbora za Podravsko podjetje leta, tako tiste po izboru strokovne komisije kot po izboru vas, bralke in bralci Večera, bomo razglasili na slavnostni prireditvi v četrtek, 23. novembra, v Mariboru. Ta dan bo že dopoldne v Mariboxu potekala tudi poslovna konferenca PPL z naslovom Povezani v prihodnost. O zanimivih in pomembnih trendih bomo govorili s strokovnjaki in poznavalci razmer, naslavljali ključne izzive gospodarstva, na dogodek pa se lahko brezplačno prijavite na spletnem naslovu poslovna-konferenca.vecer.com.

Partnerji projekta
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta