ReCatalyst, Slovenski start:up leta 2023, se poteguje za prestižno nagrado in potrebuje tudi vašo podporo

Mitja Sagaj Mitja Sagaj
19.02.2024 11:12

Slovensko zagonsko podjetje, pionir na področju vodikove tehnologije, je med nominiranci za nagrado EIT venture Award. Tudi vaš glas lahko ljubljanskemu podjetju pomaga do zmage. Razglasitev že jutri v Bruslju

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Nanotehnološka platforma podjetja ReCatalyst ponuja prilagodljive katalizatorje iz platinske zlitine, ki so oziroma bodo bistvenega pomena za široko uporabo v energetiki in prometu, ko gre za zeleni prehod.
Anja Cej

Slovenski start:up leta 2023 ReCatalyst, pionir na področju vodikove tehnologije - podjetje razvija inovativen katalizator za vodikovo gorivno celico - znova navdušuje svetovno javnost. ReCatalyst preoblikuje vodikovo tehnologijo in se osredotoča na gorivne celice z membrano protonske izmenjave (PEMFC), da bi tako premagal izzive glede razširljivosti in stroškov, povezane s plemenitimi kovinami, kot je platina.

Nanotehnološka platforma podjetja ReCatalyst ponuja prilagodljive katalizatorje iz platinske zlitine, ki so oziroma bodo bistvenega pomena za široko uporabo v energetiki in prometu, ko gre za zeleni prehod. Podjetje upa, da bo svoje katalizatorje uporabilo za razogljičenje energetskih in transportnih sektorjev.

(VIDEO) Slovenski startup leta 2023: Politika naj nas vpraša, kaj potrebujemo v prihodnosti

Podjetje ima poleg nagrade Slovenski start:up leta 2023 med svojimi dosežki  tudi zmago na velikem finalu EIT Jumpstarter in uspešno dokončanje vseh treh faz pospeševalnika EIT Raw Materials Accelerator. Za podjetje je bila ključna tudi podpora skupnosti Evropskega inštituta za inovacije in tehnologijo (EIT), saj je z usmerjanjem, finančno pomočjo in sodelovanjem strokovnjakov pomagala pri rasti ReCatalysta.

Dr. Matija Gatalo
Anja Cej

ReCatalyst je zdaj med devetimi nominiranci iz vse Evrope za nagrado EIT Venture Award, ki jo bodo jutri, v torek, 20. februarja, zmagovalcu podelili na letni konferenci EIT Summit v Bruslju.

Na tej povezavi lahko še oddate glas za slovensko podjetje, ki si zasluži prejem nagrade. Vsak oddani glas ne le približa podjetje tej prestižni nagradi, ampak tudi podpira njihovo misijo dekarbonizacije energetike in transporta. Slovenijo pa postavlja na zemljevid držav, ki je valilnica uspešnih deeptech-podjetij.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta