Regijska (brezplačna) srečanja trgovinske zbornice Slovenije tudi na območju Štajerske in Prekmurja

Oglasno sporočilo Oglasno sporočilo
05.05.2023 09:01

TZS organizira brezplačna regijska srečanja po vsej Sloveniji z namenom tesnejšega povezovanja in izobraževanja trgovskih in drugih podjetij glede številnih zakonodajnih novosti, ki vplivajo na njihovo poslovanje.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Shutterstock

Zadnjih nekaj let ni bilo enostavnih za nikogar. Trgovci so se v času epidemije Covid-19, kasneje pa predvsem zaradi energetske krize in pretresov na strani dobavnih verig, energetske in prehranske draginje, spopadli s hitrimi spremembami, zato so temu sledile številne prilagoditve poslovnih procesov.

Morda najbolj pereča težava trgovcev je še vedno povezana z visokimi cenami elektrike glede na velikost podjetij, tudi v primeru malih in srednjih podjetij, ki nimajo svojega odjemnega mesta. Podjetja ne želijo subvencij države, želijo pa konkurenčne pogoje na tem področju.

Poleg relativno visokih stroškovnih obremenitev prihaja tudi do številnih sprememb na zakonodajnem področju, ki terja še dodatno prilagoditev poslovanja podjetij. Namesto, da bi uresničevali že večkrat zastavljene cilje debirokratizacije, gremo celo v smer dodatnega administrativnega obremenjevanja podjetij.

Povsem razumljivo je, da nekateri trgovci, tako veliki kot tisti manjši, komaj uspejo slediti vsem tem novostim ter ohranjati svoje stabilno poslovanje. Pri tem pa lahko pomembno pomaga tudi Trgovinska zbornica Slovenije.

Shutterstock

Z namenom še večjega informiranja in mreženja svojih članov Trgovinska zbornica Slovenije v letošnji prvi polovici leta organizira brezplačna regijska srečanja po vsej Sloveniji, kjer udeleženci lahko dobijo odgovore na trenutno najbolj aktualna vprašanja:

  • Kako naj označujem cene in popuste po novem Zakonu o varstvu potrošnikov?
  • Kakšna je moja odgovornost in kako naj rešujem zahtevke kupcev v okviru garancije in jamčevanja za skladnost izdelkov po novem ZVPot-1?
  • Na kakšen način bom moral voditi dnevnik obdelave osebnih podatkov po novem Zakonu o varstvu osebnih podatkov?
  • Kakšna regulacija cen elektrike in ostalih energentov se nam obeta v prihodnje?
  • Kako je z evidencami delovnega časa po novem?
  • Kaj se bo spremenilo z novim Pravilnikom o zagotavljanju varnosti in zdravja pri ročnem premeščanju bremen?
  • Kako se bo izvajal kavcijski sistem za plastenke in pločevinke?
  • Kaj se je spremenilo na ravni Kolektivne pogodbe dejavnosti trgovine Slovenije?
  • Kakšna je vsebina direktiv, zaradi katerih bo med drugim potrebno dopolniti/spremeniti Zakon o delovnih razmerjih?
  • Kakšne so zadnje novosti na področju poslovanja z živilskim in neživilskim blagom?

Na vsa ta in številna druga vprašanja odgovarja naša strokovna ekipa, ki dnevno spremlja najpomembnejše novosti na zakonodajnem področju, osebno pa se boste lahko spoznali in pogovorili tudi s predsednico TZS mag. Maričo Lah in izvršno direktorico TZS Mijo Lapornik.

Shutterstock

Srečanja s člani in vsemi ostalimi zainteresiranimi so tudi priložnost za oblikovanje skupnih stališč, sploh v času že napovedanih reform zdravstva, kjer so trenutno v ospredju trije predlogi zakonov, po katerih se bo preoblikovalo dopolnilno zdravstveno zavarovanje, na novo definiralo status Zavoda za zdravstveno zavarovanje Slovenije ter postavilo temelje za digitalizacijo poslovnih procesov v zdravstvu; prav tako pa naj bi bile v pripravi tudi reforme na področjih šolstva, javne uprave, pokojninskega sistema, dolgotrajne oskrbe, pravosodja ter davčnega sistema.

V letu 2023 so že uspešno izpeljali srečanja v Novem mestu, Celju in Sežani, maja pa njihova strokovna ekipa znova prihaja v severovzhodni del Slovenije:

  • prvo srečanje bo 11. maja v Mariboru,
  • drugo srečanje pa 16. maja v Murski Soboti.

Program in obrazec za prijavo na srečanje v Mariboru najdete tukaj, za srečanje v Murski Soboti pa tukaj.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.