Tesla (končno) začela delati v Evropi

Janez Kovačič Janez Kovačič
23.03.2022 19:18

V Nemčiji so tudi ob prisotnosti kanclerja Olafa Scholza in Elona Muska po dolgem napovedovanju le odprli prvo Teslino tovarno v Evropi.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Prva vozila z novega tekočega traku
Epa

V bližini Berlina (Grünheide) so po precejšnji zamudi in dolgem napovedovanju vendarle odprli prvo Teslino tovarno v Evropi. Gre za veliko investicijo, vredno okoli pet milijard evrov, pri čemer naj bi delo dobilo okoli dvanajst tisoč ljudi. Tudi zaradi tega se je odprtja ob izvršnem direktorju in največjem lastniku Elonu Musku udeležil nemški kancler Olaf Scholz.

Tovarna bi morala po prvotnih načrtih začeti delovati že sredi lanskega leta, toda močno so ji nasprotovali okoljevarstveniki in Tesla je morala izpolniti njihove zahteve, še posebej tiste o porabi vode. Elon Musk je lastnikom prvih 30 tesel, gre za model Y, izročil ključe, ni pa še jasno, ali bodo v Nemčiji ob tem modelu nastajale še druge tesle. Po znanih napovedih naj bi v tovarni tedaj, ko bo delal z vsemi zmogljivostmi, v letu dni naredili okoli 500 tisoč tesel. Toda po sedanjih napovedih naj bi se to zgodilo šele leta 2024 ali še kakšno leto kasneje, medtem ko naj bi letos naredili vsega 54 tisoč vozil, prihodnje leto pa približno 280 tisoč. Upoštevaje dejstvo, da so doslej zaposlili le okoli 3000 ljudi, se zdi napoved zelo verjetna.

Plešoči in dobro razpoloženi Elon Musk ob tej priložnosti seveda ni nič povedal, kako se bo vodstvo tovarne prilagodilo nemškim predpisom, ki ob vsem drugem zahtevajo oziroma predvidevajo tudi sindikalno organiziranost. Bolj ali manj je znano, da Musk ni naklonjen sindikatom, saj je že velikokrat povedal, da so pravzaprav moteči v njegovi viziji dela v skupini Tesla. Je pa jasno, da se z novo tovarno želi še močneje zasidrati v evropskem avtomobilskem prostoru, kjer zadnja leta žanje obilo uspeha na trgu električnih baterijskih avtomobilov.

Vsekakor bodo s posebno pozornostjo Teslo opazovali tudi pri Volkswagnu. Znano je, da je prvi mož koncerna Herbert Diess prav tovarno v Berlinu oziroma napovedi o obsegu produkcije pogosto primerjal s Volkswagnovo tovarno v Wolfsburgu, trdeč, da bo ameriška veliko produktivnejša. Toda na to, ali je imel prav ali ne, bo treba počakati še nekaj let.

Šef Tesle Elon Musk ob odprtju tovarne v Berlinu, prve Tesline tovarne v Evropi. Prišla sta tudi kancler Olaf Scholz in premier dežele Brandenburg Dietmar Woidke.
Christian Marquardt/Pool

Za delo v novi "giga" tovarni Tesla intenzivno išče nove delavce, tudi v Sloveniji. Na uradni spletni strani v slovenskem jeziku vabijo zainteresirane, naj se jim pridružijo. "Trenutno iščemo sodelavce najrazličnejših ravni spretnosti in izkušenj - izkušnje s področja avtomobilizma niso potrebne. Pridružite se nam v tovarni Gigafactory Berlin-Brandenburg, da z nami rešite naslednjo generacijo inženirskih, proizvodnih in operativnih izzivov ter skupaj z nami pospešite prehod sveta na trajnostno energijo," so zapisali na spletni strani. "Z velikodušnimi ugodnostmi od prvega dne dalje, konkurenčnim plačilom in usposabljanjem na delovnem mestu vam bo družba Tesla nudila vse, kar potrebujete, da nam pomagate zgraditi prihodnost trajnostne energije."

Po nepopolnih podatkih naj bi Tesla lani naredila kar 936 tisoč avtomobilov, kar je največ doslej. Od tega je bilo največ tesel 3 in Y, in sicer okoli 906 tisoč, skoraj 25 tisoč pa je bilo tudi tesel S. Tovarna je lani na slovenskem trgu prodala 249 avtomobilov, največ je bilo tesel 3, pa tudi nekaj modelov Y in S. V letošnjih dveh mesecih se za tesle pri nas odločilo 29 kupcev, pretežno za model Y.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta