Turistično zavarovanje po meri: Skleni na daljavo in plačaj toliko dni, kot si v tujini

15.10.2021 10:26
Gre za prvo turistično zavarovanje na slovenskem trgu, ki ga plačamo glede na dejansko število dni, ko smo prijavljeni v mobilno omrežje tujega operaterja
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Zavarovalna premija znaša 0,99 evra na dan za individualno oziroma 2,48 evra na dan za družinsko zavarovanje, ki lahko vključuje do sedem oseb.
Robert Balen

Zavarovalnica Sava ponuja povsem novo edinstveno zavarovanje, temelječo na rešitvi Telekoma Slovenije, ki je tudi na voljo naročnikom mobilnih storitev Telekoma Slovenije. Gre za prvo turistično zavarovanje s plačilom "po porabi", to pomeni glede na dejansko število dni, ko je posameznik v tujini. Zavarovanje z jamstvom in obračunom premije po načelu "plačaj, kolikor gostuješ", uporabnikom zagotavlja enostavno aktiviranje storitve na daljavo, zavarovalna premija pa se obračuna samodejno, in sicer za čas, ko je mobilna številka uporabnika prijavljena v omrežjih tujih operaterjev.

Naročniki mobilnih storitev Telekoma Slovenije turistično zavarovanje Brezskrbni hitro in enostavno sklenejo tako, da v Mojem Telekomu določijo nosilno mobilno številko, na kateri želijo vključiti turistično zavarovanje zase in po želji tudi za družinske člane, ter nato sledijo navodilom. Turistično zavarovanje Brezskrbni se uporabnikom obračuna po zaključku potovanja, in sicer na računu za komunikacijske storitve. Na ta način se lahko uporabniki brezskrbno odpravijo na dopust čez mejo, ne da bi jim bilo treba pred tem vsakič znova sklepati zavarovanje za tujino.

Kritje do 200.000 evrov v zavarovalnem letu

Zavarovanje se prične zaračunavati, ko se mobitel naročnika poveže v omrežje tujega operaterja. Zavarovalna premija znaša 0,99 evra na dan za individualno oziroma 2,48 evra na dan za družinsko zavarovanje, ki lahko vključuje do sedem oseb (dve odrasli in pet otrok do 15. leta). Pri tem se v enem zavarovalnem letu (to je eno leto od datuma pričetka zavarovanja) zavarovalna premija obračuna za največ 45 dni oziroma največ v višini 44,55 evra za individualno oziroma 112,05 evra za družinsko zavarovanje. Ob tem za preostanek zavarovalnega leta velja polno kritje brez plačila premije.

Zavarovanci so ob vključitvi v omrežje tujega operaterja samodejno obveščeni o veljavnosti kritja s SMS-sporočilom.
Shutterstock

Turistično zavarovanje Brezskrbni v tujini vključuje stroške ambulantnega in bolnišničnega zdravljenja, nujni prevoz do zdravstvene ustanove in prevoz domov po zaključenem zdravljenju, in sicer v višini do 30.000 evrov na posamezni zavarovalni primer in do 200.000 evrov v enem zavarovalnem letu.

Za potovanja, ki niso daljša od 62 dni

Turistično zavarovanje Brezskrbni velja za potovanja, ki niso daljša od 62 dni. Turistično zavarovanje ne velja v državi, v kateri ima naročnik stalno ali začasno prebivališče. Zavarovanci so ob vključitvi v omrežje tujega operaterja samodejno obveščeni o veljavnosti kritja s SMS-sporočilom, prav tako jih SMS-sporočilo pričaka ob vrnitvi v omrežje Telekoma Slovenije.

"Turistično zavarovanje Brezskrbni je rezultat inoviranja dveh predanih ekip, s katerim smo dokazali, da smo tudi največja podjetja konkurenčna malim zagonskim podjetjem in imamo obilico znanja, izkušenj in potenciala v naših zaposlenih. Zavarovanje smo z inovativnimi rešitvami približali uporabnikom in sodobnim digitalnim trendom," je ob predstavitvi produkta poudaril Miha Pahulje, član uprave Zavarovalnice Sava.

"V Telekomu Slovenije želimo v največji možni meri poenostavljati življenja svojih uporabnikov in jim zagotavljati enostavne rešitve, ki jih omogoča sodobna tehnologija. Skrbno spremljamo trende in prepoznavamo potrebe uporabnikov naših storitev, zato verjamem, da bodo možnost enostavne sklenitve turističnega zavarovanja, predvsem pa plačilo po principu dejanskega gostovanja v tujih mobilnih omrežjih in po opravljeni storitvi, dobro sprejeli. Celoten postopek poteka samodejno, ob tem pa smo poskrbeli tudi za ustrezno visoko stopnjo varnosti," je dejal Tomaž Jontes, podpredsednik uprave Telekoma Slovenije, odgovoren za komercialno področje.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta