Vas zanima, koliko denarja trošite za svoj avto? Tukaj je nadvse uporaben kalkulator

A.L.
13.11.2023 12:21

Z vnosom podatkov o mesečnih prihodkih kalkulator ponudi tudi izračun, koliko dni na teden oziroma mesecev na leto mora posameznik delati, da pokrije stroške, ki jih ima s svojim jeklenim konjičkom.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
V okoljski organizaciji Focus so pripravili spletni kalkulator.
Profimedia

V okoljski organizaciji Focus so pripravili spletni kalkulator, s katerim si lahko izračunate stroške lastništva in rabe avtomobila, pa tudi količino izpustov CO2, ki jih s tem povzročite na letni ravni.

V luči poslanstva podnebnega pakta si v Focusu s kalkulatorjem prizadevajo motivirati čim več ljudi, da bi se namesto za nakup avtomobila odločili za najem ali deljenje ("car sharing") oziroma da svoj avtomobil uporabljajo čim bolj racionalno in vsako pot z avtomobilom dobro premislijo, sploh če je krajša od petih kilometrov. "Navsezadnje so prav slovenska gospodinjstva v samem vrhu EU po deležu proračuna, ki ga namenijo za mobilnost (17 %), konec leta 2022 pa je bilo registriranih več kot 1,2 milijona avtomobilov. V Focusu upajo, da bodo izračuni kalkulatorja - tako visoki finančni izdatki kot velika količina izpustov CO2 - dovolj dobra spodbuda za izbiro načinov prevoza, ki so cenejši in podnebju bolj prijazni," so zapisali.

Tako so pripravili spletni kalkulator, s katerim si lahko izračunate dnevne, mesečne in letne stroške, ki jih prinašajo nakup, vzdrževanje in uporaba avtomobila. Z vnosom podatkov o mesečnih prihodkih kalkulator ponudi tudi izračun, koliko dni na teden oziroma mesecev na leto mora posameznik delati, da pokrije stroške, ki jih ima s svojim jeklenim konjičkom.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta