Ante Vukušić: Padel sem v nogometno depresijo

Zoran Mijatovic
01.06.2020 08:25

Prvi strelec slovenske nogometne lige na treh pripravljalnih tekmah Olimpije ni zadel, a bolj kot strelskega posta se boji poškodb

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Bo sinjski diamant tudi v ciljnem sprintu Olimpijo suvereno vodil proti naslovu prvaka, kot jo je do zdaj? 
Robert Balen

Ne le, da je bil hit sezone. Z 18 goli, ki so mu prislužili prvo mesto na vrhu lestvice strelcev ob hrvaškem rojaku v dresu Celja Dariu Vizingerju, je tudi Olimpijo v 25 krogih suvereno vodil proti tretjemu naslovu državnega prvaka v zadnjih petih letih. A udarila je pandemija in Ante Vukušić, ki je končno spominjal na čase izpred desetih let v Hajduku, kjer si je prislužil naziv sinjski diamant, se je že zbal, da so bili vsi goli, ves trud in pet točk prednosti pred najbližjimi tekmeci (sedem pred Mariborom) zaman: "Na začetku sem bil velik optimist, komaj sem čakal, da se bo nadaljevalo, vsi smo še na polno trenirali prek videoklica, a so sledile slabe novice - vse se je zapiralo, vsi so rekli, da od sezone nič več ne bo. Kar padel sem v nogometno depresijo. Za kak dan sem povsem opustil treninge."

Med zmaji doza strahu

No, zadeve so se umirile, nogometno državno prvenstvo se začne konec tedna. "Veseli nas, da se vračamo k nogometu. Ne vem, kaj bi počeli, če ga ne bi bilo pol leta, od njega živimo." A bi lahko ostal pol leta brez nogometa, če se poškoduje, česar se po dolgi pavzi bojijo vsi trenerji, zdravniki, fizioterapevti pa tudi nogometaši: "Iskreno, malce me je strah. Na prvi prijateljski tekmi sem v osmi minuti brcnil žogo in že začutil bolečino nad kolenom. Tudi dva, trije soigralci čutijo lažje poškodbe. V vseh nas je doza strahu. Upam, da bo po prvi pravi tekmi ali dveh vsem veliko lažje."

Robert Balen

Po zmagi - piknik ob igrišču

Sodeč po pripravljalnih tekmah, katerih rezultati znajo biti zavajajoči, je Olimpija že dobro pripravljena, vsekakor pa ne dominantna. Aluminij je padel z 1:0, proti Triglavu je bilo 1:1, nazadnje je v soboto na ljubljanskem ŽAK-u padla drugoligaška Gorica z 2:0. "Najpomembneje je, da se na teh tekmah po dolgi pavzi in kratkih pripravah ni nihče poškodoval. Da smo preživeli. Seveda je lepo ob tem tudi zmagati na generalki. Je pa jasno, da igra še ni prava. Glede na število treningov je bilo še precej dobro. Malo smo utrujeni, nismo ravno sveži," je po zadnjem dvoboju dejal Dalmatinec: "A prijateljske tekme so le trening. Pomembno je prvenstvo. Zdaj nas čaka zahteven ciklus enajstih tekem. Moramo izpolniti naše cilje, vsi vemo, kakšni so."

Robert Balen
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Preberite celoten članek

Sklenite naročnino na Večerove digitalne pakete.
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.
  • Obiščite spletno stran brez oglasov.
  • Podprite kakovostno novinarstvo.
  • Odkrivamo ozadja in razkrivamo zgodbe iz lokalnega in nacionalnega okolja.
  • Dostopajte do vseh vsebin, kjerkoli in kadarkoli.