Ante Guberac: Plače v prvi ligi ne bodo bajne, si pa fantje lahko prislužijo dobre premije

Marko Kovačevič Marko Kovačevič
27.05.2020 06:00

Nogometaši Kopra so zasluženo med najboljšimi v državi, je prepričan predsednik novopečenega prvoligaša, ki danes ob 18. uri na prijateljskem srečanju gostuje v Ljudskem vrtu

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Primorski gradbinec je predsednik in največji financer kluba. 
Tomaž PRIMOŽIČ/FPA

Z ognjemetom so proslavili uspeh, ekspresen povratek med prvoligaše, a slavje je bilo kratko, nogometaši Kopra se že pripravljajo na nove izzive. Danes jih čaka test pred praznimi tribunami Ljudskega vrta. Maribor so v tej sezoni že premagali, ga izločili v osmini finala pokala Slovenije, v naslednji se bodo z njim bodli še pogosteje. Predčasno zaključena sezona v drugi ligi jim sicer ni prinesla naslova, jih je pa prvo mesto odpeljalo v najvišji rang v državi. "Dve tretjini tekem sta bili odigrani. Koper ni bil prvi le en krog, na vrhu je bil skoraj ves čas. Mnenje skoraj celotne javnosti je, da je Koper najboljši in ima najboljše pogoje. Če ne bi bilo korone, sem prepričan, da bi bila razlika na koncu še večja. Napredovanje je zasluženo, verjamem, da bomo tudi v eliti krojili vrh lestvice," nam je dejal predsednik Kopra Ante Guberac.

Koprčani polnijo blagajno Olimpije

Klub z Bonifike je med prvoligaši nazadnje igral leta 2017, sezono končal na šestem mestu, a zaradi neizpolnjevanja finančnih obveznosti izgubil licenco in padel v primorsko ligo. V najkrajšem možnem času, v treh letih, se je vrnil. "Ni bilo lahko. Tretja liga je zahtevna. Bili smo superiorni v primorskem delu, a potem so prišle dodatne kvalifikacije, ki jih zdaj, ko je liga razdeljena na dva dela in ne več štiri, hvala bogu, ni več, saj si po prejšnjem sistemu z enim slabim dnevom lahko zapravil celo leto," se je prebijanja čez nižje lige spomnil Guberac. "Če hočeš preskakovati lige, moraš biti superioren. V tretji ligi smo morali biti 50 odstotkov močnejši od drugih. Enako je bilo v drugi. Liga je izjemno močna, na prijateljskih in pokalnih tekmah se je izkazalo, da med boljšimi drugoligaši in prvoligaši ni velike razlike. Tempo je sicer manjši, a igra v drugi ligi je bolj groba, igrišča slabša, na neki način je celo bolj zahtevna kot prva."

Moštvo, ki ne bo igralo le za denar, je že osvajalo lovorike

Uvrstitev v prvo ligo je bila njegov cilj, ko se je leta 2018 po treh letih premora vrnil na predsedniško mesto, a njegova misija še ni zaključena. "Če ne bomo ekipa, ki bo krojila vrh, grem in prepustim mesto drugim," poudarja Guberac. Boj za obstanek ali sredino ga ne zanimata, na Obali že padajo napovedi, da bo klub še četrto leto zapored končal na prvem mestu. "Ekipa ima zmagovalno mentaliteto. Na začetku druge lige smo se zbirali na avtobusni postaji, fantje niso bili v ritmu, so pa pokazali karizmo, moč, imajo pravi karakter. To nam je prineslo prvo mesto. Bili smo dovolj močni, da smo prehiteli Gorico, ki je prišla s selekcionirano ekipo iz prve lige, Nafto, ki vlaga ogromno, Radomlje, ki pobirajo dobre igralce iz osrednjeslovenskega bazena …"

Tomaž Primožič/FPA

Odprti ponudbi za Črnigoja in Palčiča

Njihovi nogometaši ne počivajo, za nekatere je to ključno obdobje. "Nekaj pogodb bo poteklo, dela se selekcija. Žal nam je, da nismo odigrali prvenstva do konca, saj bi na teh tekmah lahko naredili pravo selekcijo. Zato smo se odločili za več prijateljskih tekem. Fantom sem povedal, da so tekme proti Mariboru, Gorici, Sežani za dokazovanje, na njih si bodo morali priboriti podaljšanje pogodbe," je razkril poslovnež.

Tomaž Primožič/FPA
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Preberite celoten članek

Sklenite naročnino na Večerove digitalne pakete.
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.
  • Obiščite spletno stran brez oglasov.
  • Podprite kakovostno novinarstvo.
  • Odkrivamo ozadja in razkrivamo zgodbe iz lokalnega in nacionalnega okolja.
  • Dostopajte do vseh vsebin, kjerkoli in kadarkoli.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta