Grofje do preobrata v Šiški

Aleš Mišič Aleš Mišič
03.07.2020 21:50

Hitro vodstvo Brava ni zmedlo Celjanov, ki po zmagi ostajajo v boju za vrh

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Bojan Velikonja/Dnevnik

Šiškarji in njihovi gostje iz Celja so komaj malo bolj globoko zadihali, ko se je prvič zatresla mreža. V 6. minuti je gostitelje popeljal v vodstvo Aljoša Matko s strelom z bele točke, potem ko so grofje na nedovoljen način v kazenskem prostoru ustavili prodor Roka Baturine. Veliko priložnosti v prvem polčasu ni bilo, najbližje zadetku je bil Sandi Ogrinec, ki je zatresel vratnico, v gostujočem moštvu pa Mitja Lotrič, a je bil njegov močni strel po tleh premalo natančen. Slednji je imel lepo priložnost v 61. minuti, a je ta ostala neizkoriščena. V 65. minuti pa je Prekmurec le izenačil po natančni podaji Daria Vizingerja, ki je dobil uporabno podajo v 74. minuti, a žoge z glavo ni preusmeril v gol. Mu je pa to uspelo v 82. minuti, potem ko je spretno ukradel žogo in jo poslal v vrata Brava. V sodnikovem dodatku je zadišalo po izenačenju, a je strel Baturine ustavila prečka. Rudar in Aluminij se bosta udarila jutri ob 20. uri v Velenju, Olimpija pa gre po zmagi v derbiju z Mariborčani v nedeljo v boj s Triglavom.
Zmaji bodo nedeljsko zmago potrjevali v Kranju, kjer so dobili devet od 13 prvoligaških gostovanj. Bodo dobili tudi jubilejno, deseto? Trener vodilnega moštva prve nogometne lige Dino Skender pravi: "Najpomembnejše je, da gremo v naslednji krog z nekoliko manj pritiska, vseeno pa se zavedamo, da je vsaka tekma pomembna. Do konca prvenstva je še šest krogov in tekmeci so blizu, zato si popuščanja ne smemo dovoliti."
Orli so februarja v Stožicah presenetljivo slavili zmago. Ali lahko še drugič v sezoni presenetijo Olimpijo? Vezista Triglava Gašperja Udoviča seveda bolj zanima osnovni cilj: "Logično je, da pogledamo rezultate in kakšno tekmo konkurentov, a jasno nam je, da je vse odvisno od nas samih. Sami odločamo o svoji usodi, če bomo zmagovali in nabirali točke, bomo brez dvoma ostali med elito."
Tekme 31. kroga: Bravo - Celje 1:2; Domžale - Tabor 2:1; jutri ob 20. uri: Rudar - Aluminij; v nedeljo ob 17. uri: Triglav - Olimpija, ob 20.15: Maribor - Mura. (šr)

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta