Karanović: "Pomembne so tri točke. Kako smo prišli do njih, se bo pozabilo"

Miha Dajčman Miha Dajčman
24.10.2021 20:20
Nogometaši Maribora so v Sežani z 1:0 premagali Tabor in se povzpeli na tretje mesto prve lige
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Robert Balen

Tretje mesto Žana Kranjca v Söldnu je bil za nekaj deset navijačev pred stadionom Rajka Štolfe, ki so z enim očesom spremljali finalno vožnjo veleslaloma, lep uvod v nadaljevanje športnega popoldneva. Ta v nogometnem delu v Sežani ni ponudil veliko, še četrta tekma v 14. krogu se je končala z izidom 1:0. "Pričakovali smo zahtevno tekmo, na to smo se pripravljali. Pomembne so tri točke, kako smo prišli do njih, se bo pozabilo," o umetniškem vtisu ni želel razpredati snovalec taktike vijoličastih Radovan Karanović, ki je pred dnevi sicer napovedal gledljivo tekmo, obračun v Sežani pa je bil vse prej kot to.

Malodane idiličen jesenski dan brez oblaka na nebu je popestrila šibka burja, ki so je Kraševci vajeni, Mariborčanom pa vsaj v prvem delu ni pomagala odpihniti ležernosti, ki je pri njih na ozkem igrišču v Sežani postala skoraj stalnica. Tokrat manj aktiven pristop ni bil usoden za Štajerce, ki so se po vodstvu krčevito branili. "Do enajstmetrovke smo nadzorovali tekmo, ob vratnici smo si priigrali še tri dobre priložnosti. Enajstmetrovka je pripeljala do tega, da smo tekmo lažje nadaljevali, nisem pa zadovoljen z zadnjimi minutami, ko je bilo preveč panike, nasprotniku smo dali možnost, da bi izenačil," je obračun ocenil priseljeni Mariborčan.

V Sežani zmagala začasna trenerja

Robert Balen

V prejšnjih dveh sezonah so na gostovanju pri Taboru 15-kratni državni prvaki trikrat visoko izgubili in enkrat močno slavili, ob zmagi s 4:0 v začetku leta jih je v Sežani vodil začasni trener Saša Gajser. Osem mesecev kasneje Maribor znova vodi začasni trener, vršenje dolžnosti glavnega trenerja pri Radovanu Karanoviću traja nekoliko dlje kot pri dolgoletnemu pomočniku. 52-letni Karanović je v Sežani vpisal zmago, kar v prvenstvu ni uspelo Darku Milaniču (4:1), Sergeju Jakiroviću (4:1) in Mauru Camoranesiju (3:1). Pod vodstvom Karanovića je Maribor slavil tretjič na petih tekmah, še vedno je neporažen, vijoličasti so povezali tri tekme brez prejetega gola, na štirih obračunih od petih gola niso prejeli. "Lažje bomo razmišljali o pokalni tekmi z Domžalami in naslednjem obračunu s Koprom," je dejal Karanović, ki je zadovoljen predvsem z novo ničlo v obrambi. "Četrta od petih tekem brez prejetega gola. Super. Na tem smo veliko delali, na koncu se tako dobiva prvenstvo. Smo na dobri poti," razmišlja vezist Maribora Blaž Vrhovec, ki upa, da je ekipa zdaj v nizu dobrih rezultatov.

Ob odsotnosti Nina Žuglja zaradi rumenih kartonov je Karanović na desno krilo postavil Martina Milca, na njegovo mesto pa Mirka Mutavčića. Toda manever v Drvarju rojenega trenerja ni dal želenega rezultata, saj je že v 19. minuti Mutavčić zaradi poškodbe zapustil igro, Milec se je vrnil v obrambo, novo priložnost pa je dobil Malik Sellouki. "Upam, da se bo Mutavčić hitro vrnil, ta poškodba je njegov problem že dlje časa," ni skrival zaskrbljenosti Karanović.

Karanović boljša pogajalski položaj

Po skoraj pol leta je v prvi postavi znova zaigral Rok Kronaveter, 34-letnik se je za zaupanje oddolžil z golom z enajstih metrov. Mariborčan je dosegel prvi gol v sezoni in celo prvega letos, nazadnje je bil natančen 17. decembra 2020 proti Muri. Vijoličasti so povedli v 59. minuti. Ognjen Mudrinski je po dvoboju z Rodriguejem Bongonguijem padel v kazenskem prostoru, sodnik Bojan Mertik pa je dosodil enajstmetrovko. Žogo je takoj v roke prijel Kronaveter in rutinirano premagal Jana Koprivca. "Mudrinski je izkušen igralec, ima kilometrino, ogromno nam pomeni. Želim si, da bi se mu strelsko odprlo, ker je znova zgrešil tudi veliko priložnost. Rok Kronaveter se je skozi tekmo napredoval," je igro nogometašev, ki sta bila del odločilnih trenutkov na tekmi, ocenil trener.

Ognjen Mudrinski je znova zapravil priložnost na začetku tekme, je pa iztržil enajstmetrovko.
Robert Balen

Vijoličasti so si v prvem polčasu priigrali tri priložnosti, v zaključkih akcij nista bila natančna Mudrinski in Vrhovec, Marko Alvir pa je zadel vratnico. Priložnosti gostov ni bilo veliko, a so uspeli zatresti mrežo Maribora, sodnik pa je zadetek Toma Kljuna razveljavil zaradi prepovedanega položaja.

Z dobrimi rezultati je Karanović iz tedna v teden v boljšem pogajalskem položaju za nadaljevanje zgodbe pri Mariboru, a iz tedna v teden ponavlja, da njegov status ni pomemben: "Pomembno je, da so rezultati dobri, tudi v igri postajamo dominantni. Po koncu jesenskega dela pa bom spoštoval vsako odločitev kluba."

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Preberite celoten članek

Sklenite naročnino na Večerove digitalne pakete.
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.
  • Obiščite spletno stran brez oglasov.
  • Podprite kakovostno novinarstvo.
  • Odkrivamo ozadja in razkrivamo zgodbe iz lokalnega in nacionalnega okolja.
  • Dostopajte do vseh vsebin, kjerkoli in kadarkoli.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta