Konec tekme. Hammarby - Maribor 3:1*, Švedi doma zasluženo zmagali

Na Tele2 Areni v Stockholmu se je končala prva tekma drugega predkroga za konferenčno ligo med 15-kratnimi slovenskimi državnimi prvaki in švedskimi pokalnimi prvaki. Za Švede trikrat zadel Selmani, pri vijoličastih je bil uspešen Nino Žugelj, še tretjič v sezoni na štirih tekmah, drugič v Evropi.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Tele2 Arena v Stockholmu je razprodana, zaradi koronavirusnih ukrepov pa je zasedena četrtina sedežev, tekmo spremlja 7800 gledalcev, Hammarby ima sicer prodanih 16.000 sezonskih vstopnic. 
Miha Dajčman

20.32

20.07

Silovit začetek drugega polčasa, takoj po švedskem vodstvu Maribor izenačil!

19.33

19.19

V prvi postavi Maribora v primerjavi s tekmo v Armeniji namesto napadalca Žana Vipotnika napadalni vezist Andrej Kotnik. V konici napada znova začel Marko Alvir. Gala Gorenaka je v primerjavi s tekmo v Celju v prvi postavi zamenjal Ilja Martinović, zato se Aleks Pihler pomika na svoj standardni položaj v sredini igrišča. Pri gostiteljih je na začudenje švedskih novinarjev Milojević znova postregel z drugačno postavo, do sedaj so pod njegovim vodstvom zeleno-beli dvakrat slavili in enkrat remizirali

Četa Simona Rožmana je sezono začela s tremi zmagami, z 1:0 so vijoličasti dvakrat premagali armenski Urartu, v uvodu v državno prvenstvo pa so bili po preobratu boljši od Celja. Mlado in spremenjeno ekipo Maribora je v drugem krogu kvalifikacij za konferenčno ligo pričakal zahteven tekmec iz kvalitetne švedske lige. Hammarby je po enajstih krogih v švedskem prvenstvu na petem mestu, šele na četrti tekmi pa nocoj ekipo vodil srbski trener Miloš Milojević, ki dobro pozna slovenski nogomet in vijoličaste.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta