Liga prvakov: Bo zgodnji izpad kraljevega kluba letos zakrivil Josip Iličić?

zom
16.03.2021 10:30
Liverpool, PSG, Borussia Dortmund in Porto so že v četrtfinalu lige prvakov, preostale štiri ekipe se jim bodo pridružile danes in jutri.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Josip Iličić je na petkovi generalki proti Spezii (3:1) igral 66 minut in prispeval podajo za prvi gol Atalante. 
Epa

Po prvih tekmah na gostujočih tleh so trije favoriti v rahli prednosti; Manchester City vodi z 2:0 proti Borussii Mönchengladbach, Real Madrid z 1:0 proti Atalanti, Bayern s 4:1 proti Laziu. Tudi Chelsea si je v gosteh že ustvaril prednost 1:0, a Atletico Madrid z Janom Oblakom med vratnicama se zdi že zato, ker gre za trenutno najboljšo ekipo španskega prvenstva, najbolj trdovraten med vsemi izzivalci.

A še pred sredinim derbijem tedna bo že nocoj ob 21. uri v akciji še en slovenski legionar, Josip Iličić. Morda bi njegova Atalanta imela še večje možnosti, če na prvi tekmi že v 17. minuti ne bi bil izključen Remo Freuler. Tako pa je beli balet v izdihljajih tekme prek Ferlanda Mendyja vendarle prišel do edinega gola. "Tako mirnega večera v golu nisem pričakoval," si je takrat oddahnil Realov vratar Thibaut Courtois, a že drevi bo najbrž drugače. "Zmagati moramo v Madridu. Drugih opcij ni," je jasno trenerju Atalante Gianu Pieru Gasperiniju.

Po odhodu Cristiana Ronalda je kraljevski klub že dvakrat zapored izpadel v osmini finala. Bo po Ajaxu in Manchester Cityju usodna še Atalanta? Ta je lani ob debiju v tekmovanju na tej točki že izločila špansko ekipo, Valencio, in šele v četrtfinalu klonila pred PSG-jem. Iličićevi so zadnjo tekmo igrali v petek in zato imeli dan počitka več, še posebej impresivno pa je, da so na gostovanjih v ligi prvakov zmagali že petkrat zapored. A še nikdar niso nastopili v Madridu … 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta