Nekdanja trenerja Maribora že prvaka

M.D.
18.04.2022 19:00

Krepko pred koncem prvenstva sta naslov državnih prvakov že osvojila Mariborčan Ante Šimundža v Bolgariji z Ludogorcem in še en nekdanji trener vijoličastih Sergej Jakirović v BiH z Zrinjskim iz Mostarja

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Sergej Jakirović je kot trener prvič postal državni prvak in Ante Šimundža tretjič.
Andrej Petelinšek In Robert Balen

Devet prvenstvenih tekem v spomladanskem delu sezone (osem zmag in en remi) je bilo dovolj, da je Ante Šimundža z Ludogorcem osvojil naslov prvaka v Bolgariji. Enajsti državni naslov so zeleno-beli potrdili v nedeljo s slavjem proti Slaviji s 4:1, za serijske bolgarske prvake je igral tudi slovenski reprezentant Žan Karničnik. Četa mariborskega trenerja, ki je v pretekli sezoni z Muro osvojil slovensko državno prvenstvo, nato pa črno-bele vodil tudi v konferenčni ligi, ima štiri kroge pred koncem prvenstva kar 14 točk prednosti pred CSKA Sofijo.

Šimunžda je dva naslova prvaka kot trener osvojil tudi z Mariborom, enkrat pa je bil z Muro pokalni prvak. V polfinalu bolgarskega pokala bodo zeleno-beli skušali nadoknaditi zaostanek s prve tekme z Levskim iz Sofije, ki je z rezultatom 3:2 prizadejal edini poraz Šimundže na dosedanjih enajstih tekmah v Bolgariji. Z osvojitvijo naslova je Šimundža izpolnil osnovni cilj Ludogorca. Poleti se bo z bolgarsko ekipo, ki ima v zadnjem desetletju visoke apetite, skušal uvrstiti v skupinski del lige prvakov ali vsaj evropske lige.

Še zajetnejšo prednost kot Šimundža v Bolgariji ima v prvenstvu Bosne in Hercegovine Sergej Jakirović z Zrinjskim iz Mostarja. Po 26 krogih ima nekdanji trener Maribora pred Tuzlo kar 21 točk prednosti, Zrinjski pa se je minuli vikend, sedem krogov pred koncem prvenstva, veselil rekordne sedme ligaške lovorike. Jakirović je Maribor vodil med aprilom in julijem 2020, nekaj mesecev po sramotnem porazu v kvalifikacijah za evropsko ligo proti polprofesionalni severnoirski ekipi Coleraine pa je prevzel Mostarčane, na klopi katerih je do sedaj na 44 tekmah zbral 31 zmag, sedem remijev in šest porazov. Za nekdanjega reprezentanta BiH je to prva trenerska lovorika.

Odmevno zmago je minuli konec tedna vpisal še en slovenski trener na tujem Darko Milanič. V ligi za prvaka je s šestim Pafosom z 2:0 premagal vodilni Apollon, za tretjim Arisem pa Milaničeva četa zaostaja le tri točke. (mida)

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta