Nogometna liga prvakov: Ronaldo in Messi kljubujeta prihodnosti

Borut Planinšič ml.
09.03.2021 08:10
Kaj danes in jutri, v večerih mladih strašnih strelcev, kakršna sta Erling Haaland in Kylian Mbappe, še lahko ušpičita veterana
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
EPA

V dveh dnevih lige prvakov bi se lahko že v osmini finala poslovila asa, ki sta bila njena serijska zmagovalca - Ronaldo in Messi. Nogometna prihodnost pripada drugim, a 36-letnemu Portugalcu in tri leta mlajšemu Argentincu še ni dovolj, prevelika šampiona sta. No, Messi bo zraven le še do jutrišnjega večera v Parizu. Obujanje spominov na zasuk Barcelone proti PSG-ju pred štirimi leti (0:4, 6:1) ne pomaga, doma še nobeno moštvo ni zapravilo treh golov prednosti, še dva je le eno in to prav PSG. Manchester United je predlani v trilerju, ki sta ga sodila Damir Skomina in VAR, poraz z 0:2 spremenil v pariško zmago s 3:1. Toda bolj verjetno je, da bo jutri Kylian Mbappe sam spet zabil več golov kot Barca.

REUTERS

Cristiano Ronaldo je v soboto, ko je Juventus premagal Lazio, počival, čeprav zanj serie A ni več hec, Inter je bil pred sinočnjo tekmo z Atalanto sedem točk spredaj. Tako močno si on in stara dama želita zasuka proti Portu. Ronaldo, ki pooseblja ligo prvakov, hoče še novih rekordov. Osvojil jo je petkrat, zabil 134 golov, v eni sami sezoni 17, edini je zadel v treh finalih ... Če Juventus nocoj napreduje, potem ko je v Portu izgubil z 1:2, bo CR7 v četrtfinalu izenačil rekord Ikerja Casillasa v številu odigranih tekem (177). Saj mu ostane prihodnja jesen in še kakšna, a pri 36 letih nikoli ne veš.

Erling Haaland blesti v ligi prvakov, če že v bundesligi ne more slediti Bavarcem, ki so v soboto njegovo Borussio iz Dortmunda premagali s 4:2. 
EPA

Še dve napredovanji se ta teden zdita logični: dortmundska Borussia je že v Sevilli opravila velik posel, Erling Haaland je ob zmagi s 3:2 dal dva gola, z osmimi je prvi strelec te sezone, če že v bundesligi ne more loviti Roberta Lewandowskega. Bayernov Poljak je z 31 goli na 24 tekmah, še deset poskusov mu ostane, na sledi rekordu iz sezone 1971/72, ko jih je Gerd Müller za Bavarce dal 40. Liverpool se zaradi covida z Leipzigom spet udari v Budimpešti, kjer ga je že premagal z 2:0. Redsom je kar prav tako, za nekaj časa bi se najraje izognili svojemu kultnemu Anfieldu, kjer so izgubili šestkrat zapored. Še en rekord v eri trenerja Jürgena Kloppa ...

Osmina finala lige prvakov - nocoj: Juventus - Porto (prva tekma 1:2), Borussia (D) - Sevilla (3:2); jutri: PSG - Barcelona (4:1), Liverpool - Leipzig (2:0); 16. marca: Real - Atalanta (1:0), Manchester City - Borussia (M) 2:0; 17. marca: Chelsea - Atletico 1:0, Bayern - Lazio 4:1.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta